Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vuren vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Vuren? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan verschillende modellen. Op deze pagina delen we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop vind je gemiddelde tarieven en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Vuren en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-vuren

Zonnescherm laten plaatsen in Vuren

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vuren middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je gemakkelijk vakspecialisten in de gemeente. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en innovatiefste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Vuren en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De montage-specialist levert het zonneschermen of de jaloezieën zoals gewenst. Controleer of het volgens de handleiding is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Vuren

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Vuren is praktisch om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse materialen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot wel €2725. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest geziene producten.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Belangrijk: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €825 tot zo’n €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven liggen tussen de €325 tot wel €1275.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Vuren is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €325 – €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

De beste rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De tarieven bedragen tussen de €270 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Vuren.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op de authenticiteit van het pand. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €690 tot €1850.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in huis met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Vuren: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €320 – €975. In het boxje hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen bedragen tussen de €52,50 en €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vuren: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een warme en brocante uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €105 tot +/- €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een tarief van €65 tot zo’n €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Vuren: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, aluminium, stof, hout, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijs van €72,5 tot +/- €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals stof, hout, aluminium, pvc, kunststof. Ideaal voor kolossale / grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij zo’n €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Vuren op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, valramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij circa €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Vuren zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, plissé hor, rolhor, inzethor, hordeur, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij circa €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende keuzes: het soort product, de materiaaltypes, het formaat en de bedieningsopties. In de volgende tabel vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Vuren in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€850 – €2075
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1300
Screens1 – 3 meter breed€265 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €165
Lamellen250 x 250 cm€60 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Vuren. In de tabel hieronder tonen wij een aanvulling op de meest verkochte merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach & Kwantum, FonQ, Formido, Bol.com, Leen Bakker.
 • Andere merken: Bece, Weinor, Deponti, Toppoint, Roma, Novoferm & Dickson, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Milano, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Vuren? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna vergelijk je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook montagepartners en shops in Schelluinen, Hoornaar en Spijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras en Serre
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in velerlei kleuren, modellen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Vuren?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Zonnescreens €225 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €775). Overige soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, prints en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Vuren?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Vuren. Hierbij komt er een gespecialiseerde monteur die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de zonwering volgens de documentatie monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is op zich ok, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4214

Plaats een reactie