Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hierden vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Hierden? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De prijzen beginnen vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal tegen hevige zon. Eveneens realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan gigantisch veel verschillende systemen. Op deze pagina delen we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook geven we gemiddelde kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Hierden en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je behoudt je privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-hierden

Zonnescherm laten plaatsen in Hierden

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hierden door een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm juist gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel leveranciers in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en comfortabelste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hierden en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De montage-specialist monteert het uitvalscherm of de shutters op de afgesproken plekken. Loop na of de totale constructie correct is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Hierden

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hierden wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel varianten zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €350 tot wel €2600. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest populaire modellen.

Het gemak van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Disclaimer: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten komen uit tussen de €875 tot €2050.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven bedragen tussen de €425 en €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Hierden is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De totale investeringen variëren tussen de €200 en €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale prijzen schommelen tussen de €290 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Hierden.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Korte info over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van woonhuizen. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten variëren tussen de €660 tot €1675.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Hierden: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €370 tot €800. In deze koopgids behandelen we de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel te bevestigen, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €50,00 en €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hierden: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een luxe en brocante uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met prijsindicaties van €95 tot €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie een tarief van €62,5 tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hierden: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit oneindig veel soorten en materialen als bijv. aluminium, hout, stof, bamboe, kunststof. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een prijs van €77,5 tot €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. aluminium, pvc, hout, kunststof, bamboe. Toe te passen voor grote ramen en matchen goed met een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Van elegant tot robuust.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Hierden direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten vanaf €470 en kunnen oplopen tot €920.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Hierden zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 25 februari 2024 worden gecalculeerd via diverse factoren: het artikel, het materiaal, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In het schema hieronder bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hierden in februari 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2375
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€350 – €1550
Screens200 cm – 400 cm breed€275 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €150
Lamellen180 x 180 cm€80 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€125 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Hierden. In het schema hierna bieden wij een toelichting op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Karwei, Hubo & FonQ, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido.
 • Bekijk ook: Novoferm, Husol, Weinor, Roma, Toppoint, Deponti & Swela, Lumenguard, Copaco, Milano, Schlappi, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Harderwijk

Goedkope zonwering kopen in Hierden? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel vind je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website kom je ook in contact met monteurs en winkels in Hooglanderveen, Nijkerkerveen en Stoutenburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in oneindig veel kleuren, prints en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Hierden?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Buitenscreens €235 op basis van één kozijn. Kies je voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een normaal rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €820). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €110 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de afmetingen, bediening, type materiaal, prints en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Hierden?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Hierden. Hierbij komt een gespecialiseerde professional die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het model op de goede manier ophangen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van fantastische zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met stang of band is acceptabel, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 3849

Plaats een reactie