Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hooglanderveen vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Hooglanderveen? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Een goedkoop systeem is er al voor €75,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is zeer handig om de zon en warmte te weren. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit tientallen afzonderlijke producten. Via onze site vind je een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens verstrekken we een kostenindicatie en namen van diverse zonwering specialisten in Hooglanderveen (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-hooglanderveen

Zonnescherm laten plaatsen in Hooglanderveen

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hooglanderveen middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het product volgens de documentatie aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met specialisten in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hooglanderveen en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De specialist monteert het zonneschermen of de plissés zoals jij dat wilt. Check of alles juist is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Hooglanderveen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hooglanderveen wordt gekocht door mensen om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende producten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei prints en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 t/m €2525. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest handige toepassingen.

Effecten van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven bij het raam. Let op: het systeem kan vies worden door regen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €875 en €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot wel €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Hooglanderveen is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De normale prijzen variëren tussen de €375 tot zo’n €1100.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen komen uit tussen de €360 – €1350 voor rolluiken bestellen in Hooglanderveen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij monumenten. Het levert een bijdrage aan de sfeer van het gebouw. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €710 tot €1800.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hooglanderveen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven bedragen tussen de €360 – €950. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel te bevestigen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan verschillende varianten zoals dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €60,00 tot €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hooglanderveen: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met prijzen van €105 tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan prijzen van €57,5 tot €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Hooglanderveen: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel soorten en materialen als bijv. stof, bamboe, hout, kunststof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan kosten van €80 tot zo’n €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. stof, bamboe, aluminium, kunststof, hout. Toe te passen voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij circa €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Hooglanderveen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten bij om en nabij de €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €890.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hooglanderveen zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, lamellenhor, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €65 en lopen op tot €650.

 • Breed inzetbaar: vast raam, valraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via een aantal keuzes: het soort systeem, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hooglanderveen in mei 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€870 – €2075
Uitvalschermtot 4 meter breed€350 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€250 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1425
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €170
Lamellen100 x 50 cm€60 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €370
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Elke winkel heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Hooglanderveen. In de tabel hierna bekijk je een toelichting op de meest bekende merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Karwei, Hornbach en FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Zie ook: Novoferm, Weinor, Bece, Deponti, Roma, Husol en Swela, Schlappi, Sunway, Copaco, Lumenguard, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Amersfoort

Goedkope zonwering kopen in Hooglanderveen? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel delen we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vind je ook montagebedrijven en verkooppunten in Achterveld, Stoutenburg en De Glind.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de beste zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras en Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in diverse kleuren, prints en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Hooglanderveen?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €725. Zonnescreens €260 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een standaard rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €755). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam / kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Hooglanderveen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Hooglanderveen. In die situaties komt een gespecialiseerde vakman die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het zonnescherm op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met opwindmechanisme is acceptabel, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3819, 3829

Plaats een reactie