Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Midlum vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Midlum? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een markies is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende soorten. Op dit platform vind je een handige keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens geven we een kostenindicatie en een lijst met erkende zonwering specialisten in Midlum en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-midlum

Zonnescherm laten plaatsen in Midlum

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Midlum door een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het geheel volgens de documentatie aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met bedrijven uit de buurt. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van jouw installatie. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Midlum en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. Het installatiebedrijf installeert het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals overeengekomen. Toets of het volgens de handleiding is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Midlum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Midlum is het meest effectief om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende systemen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende materialen en maten. De kosten variëren tussen de €450 tot €2925. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest geziene keuzes.

Het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Advies: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De normale tarieven liggen zo tussen de €925 tot €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten bedragen tussen de €400 tot wel €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Zeer windbestendig.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Midlum is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De prijzen schommelen tussen de €200 tot zo’n €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De tarieven schommelen tussen de €300 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Midlum.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen komen uit tussen de €730 t/m €1925.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Midlum: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €330 en €975. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €45,00 – €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Midlum: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en karaktervolle ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een prijskaartje van €95 tot €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan prijsindicaties van €62,5 tot zo’n €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Midlum: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen zoals onder andere bamboe, kunststof, hout, PVC, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met prijzen van €72,5 oplopend tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals hout, kunststof, pvc, aluminium, bamboe. Ideaal voor brede / grote ramen en passen perfect bij een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Midlum op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen, valramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen beginnen bij circa €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Midlum zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten beginnen bij €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar diverse thema’s: de productcategorie, de materiaalkeuze, het formaat en de bedieningsopties. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Midlum in juli 2024.

Type zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2200
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€395 – €1525
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €160
Lamellen100 x 50 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Midlum. In het schema hierna vind je uitleg over de meest verkochte merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Hubo, Karwei & FonQ, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Formido.
 • Overige merken: Bece, Deponti, Husol, Toppoint, Roma, Weinor en Lumenguard, Swela, Schlappi, Milano, Dickson, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Harlingen

Goedkope zonwering kopen in Midlum? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder vind je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen ze je advies geven. Via dit platform vind je ook monteurs en bedrijven in Sexbierum, West-Terschelling en Pietersbierum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest gekochte zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de raamgrootte, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, dessins en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Midlum?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De actuele onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €725. Screens €225 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een instap-rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €275 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €765). Voordelige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €100 per kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; type systeem, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Midlum?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Midlum. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele vakman die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert de zonwering degelijk installeren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken & screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8871, 8872

Plaats een reactie