Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Harlingen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Harlingen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Eveneens realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben immens veel afzonderlijke combinaties. Op dit platform kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze geven we de huidige tarieven en namen van verschillende zonwering specialisten in Harlingen en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-harlingen

Zonnescherm laten plaatsen in Harlingen

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Harlingen door een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, energie besparen, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Harlingen en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de specialisten. De installateur levert het terrasscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of het netjes is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Offerte op maat van raambekleders in Harlingen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Harlingen is het meest doeltreffend om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige varianten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende vormen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot zo’n €2725. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische toepassingen.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Belangrijk: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijsindicaties liggen zo tussen de €850 t/m €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten komen uit tussen de €425 tot wel €1325.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Harlingen komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten schommelen tussen de €300 – €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten variëren tussen de €330 – €1350 voor rolluiken bestellen in Harlingen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen bedragen tussen de €630 tot €1925.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Harlingen: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €380 – €950. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te installeren, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in talloze kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende varianten zoals waterafstotende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante en een duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €50,00 – €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Harlingen: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en authentieke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met prijsindicaties van €90 tot wel €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een prijskaartje van €57,5 tot +/- €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Harlingen: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Je kunt kiezen uit diverse dessins en materialen als bijv. PVC, aluminium, stof, kunststof, hout. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan tarieven van €72,5 tot +/- €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals aluminium, pvc, bamboe, kunststof, stof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij circa €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Harlingen op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten starten bij om en nabij de €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Harlingen zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, plissé hor, hordeur, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten vanaf €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Te monteren op: uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van diverse onderdelen: het model, het soort materiaal, de maximale lengte en de bediening. In het schema hieronder bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Harlingen in april 2024.

Soort zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2000
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€385 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€290 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €175
Lamellen150 x 100 cm€50 – €205
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Harlingen. In het schema hieronder verstrekken we een overzicht met de populairste merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hubo, IKEA, Gamma en Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Toppoint, Roma, Bece, Weinor, Novoferm, Deponti & Lumenguard, Copaco, Milano, Schlappi, Sunway, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Harlingen

Goedkope zonwering kopen in Harlingen? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna vind je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website check je ook montagebedrijven en verkooppunten in Terschelling, Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, stoffen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Harlingen?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Zonnescreens €260 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een standaard rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €755). Voordelige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de noodzakelijke afmetingen, bediening, materiaaltypes, designs en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Harlingen?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Harlingen. Hierbij komt een ervaren professional die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de professional het systeem goed aanbrengen. Dankzij deze service ben je zeker van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met slinger of band is voldoende, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, draaiknop) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8860, 8861, 8862Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie