Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering West-Terschelling vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in West-Terschelling? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €75,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens win je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook bieden we de huidige tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in West-Terschelling en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-west-terschelling

Zonnescherm laten plaatsen in West-Terschelling

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in West-Terschelling middels een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat de installatie op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met specialisten uit de buurt. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en praktische mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit West-Terschelling en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De specialist installeert het zonneschermen of de plissés op de gewenste manier. Toets of het volgens de handleiding is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in West-Terschelling

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering West-Terschelling is praktisch om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel modellen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 tot wel €2700. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest verkochte types.

Informatie en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Advies: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten schommelen tussen de €800 tot wel €2200.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen komen uit tussen de €375 tot €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in West-Terschelling biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen variëren tussen de €275 – €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Handige rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijsindicaties liggen zo tussen de €350 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in West-Terschelling.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het kopen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Dit is een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen schommelen tussen de €740 t/m €1675.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een fijne temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie West-Terschelling: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten bedragen tussen de €320 en €825. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt allerlei types zoals dakraam, waterafstotende, verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €55,00 – €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in West-Terschelling: voor iedereen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en karaktervolle ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht kosten van €95 tot wel €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een prijs van €47,5 tot €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën West-Terschelling: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden diverse modellen en materialen zoals bijv. bamboe, aluminium, hout, kunststof, stof. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een prijs van €82,5 tot +/- €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals hout, kunststof, pvc, bamboe, aluminium. Ideaal voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij circa €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in West-Terschelling direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten starten bij gemiddeld €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in West-Terschelling zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij om en nabij de €85 en lopen op tot €650.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, valraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei zaken: het soort model, materiaaltypes, het formaat en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna verstrekken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in West-Terschelling in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€810 – €2075
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1375
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €155
Lamellen180 x 180 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €240
Plisségordijnen150 x 100 cm€125 – €380
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in West-Terschelling. In de onderstaande tabel delen we details over de meest gekozen merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, IKEA, Karwei & Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overige merken: Toppoint, Bece, Roma, Weinor, Deponti, Novoferm en Lumenguard, Swela, Milano, Schlappi, Sunway, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Terschelling

Goedkope zonwering kopen in West-Terschelling? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel tref je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website check je ook montagepartners en verkopers in Pietersbierum, Hee en Wijnaldum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, modellen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in West-Terschelling?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Zonnescreens €280 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een instap-rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €275 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €755). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €100 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, het formaat, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in West-Terschelling?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in West-Terschelling. Hierbij komt een capabele monteur die ieder raam opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het zonnescherm degelijk monteren. Zo ben je zeker van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8880, 8881

Plaats een reactie