Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Pietersbierum vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Pietersbierum? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Mogelijk behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina doorzoek je een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien geven we de geschatte kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Pietersbierum en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-pietersbierum

Zonnescherm laten plaatsen in Pietersbierum

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Pietersbierum via een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat alles degelijk opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen uit de buurt. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en comfortabelste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Pietersbierum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën op de gewenste manier. Test of het volgens de handleiding is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Pietersbierum

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Pietersbierum is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele producten zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei dessins en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 en €2650. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest praktische oplossingen.

Advies over knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €900 – €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen schommelen tussen de €325 en €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Pietersbierum is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Informatie en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijzen liggen zo tussen de €260 en €1425 voor rolluiken bestellen in Pietersbierum.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Schrikt inbrekers af.

Het kopen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van gebouwen. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen liggen zo tussen de €640 tot wel €1625.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Pietersbierum: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen schommelen tussen de €310 tot €825. In deze koopgids lees je informatie over de veelbesproken types.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos aan te brengen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei types zoals dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, verduisterende en het duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €62,50 en €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Pietersbierum: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een warme en rustieke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een prijs van €95 tot zo’n €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €47,5 tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Pietersbierum: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Leveranciers bieden aanzienlijk veel dessins en materialen als o.a. aluminium, bamboe, stof, PVC, kunststof. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan onkosten van €72,5 tot wel €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. kunststof, pvc, bamboe, stof, aluminium. Perfect voor imposante / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten vanaf €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Pietersbierum in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten vanaf €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Pietersbierum bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hordeur, inzethor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €575.

 • Te monteren op: draairaam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende factoren: het model, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In de tabel hierna bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Pietersbierum in juli 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2200
Uitvalschermtot 4 meter breed€390 – €1450
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €175
Lamellen100 x 250 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €230
Plisségordijnen120 cm breed€120 – €300
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Pietersbierum. Hieronder bespreken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hornbach, Hubo, Praxis & FonQ, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overige merken: Deponti, Roma, Bece, Novoferm, Toppoint, Weinor en Milano, Dickson, Swela, Schlappi, Sunway, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Pietersbierum? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema bekijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website check je ook leveranciers en winkels in Klooster Lidlum, Wijnaldum en Oosterbierum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest ideale buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, vormen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Pietersbierum?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €700. Zonnescreens €265 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een basis rolluik kost €460. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €250 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €815). Overige soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €105 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, het formaat, soort bediening, type materiaal, dessins en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Pietersbierum?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Pietersbierum. In dat geval komt in deskundige montagepartner die de raampartij opmeet aan huis. Vervolgens kan de expert het model degelijk monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met een handslinger is werkbaar, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8856

Plaats een reactie