Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wijnaldum vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Wijnaldum? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en regel je al vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is ideaal tegen hevige zon. Tevens realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel afzonderlijke combinaties. Via onze site kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens geven we gemiddelde tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Wijnaldum en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-wijnaldum

Zonnescherm laten plaatsen in Wijnaldum

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Wijnaldum door een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel volgens de documentatie vastgezet wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Wijnaldum en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De professional levert het terrasscherm of gordijnen zoals besproken. Toets of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Wijnaldum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Wijnaldum wordt gebruikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel systemen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel prints en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 en €2725. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest gekozen toepassingen.

Het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten komen uit tussen de €825 tot wel €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €400 en €1225.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Wijnaldum is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten variëren tussen de €300 – €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Investeren in rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De totale investeringen liggen tussen de €270 en €1300 voor rolluiken bestellen in Wijnaldum.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze geven een boost aan de authenticiteit van gebouwen. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen liggen tussen de €620 tot zo’n €1800.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een goede temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Wijnaldum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten variëren tussen de €360 tot €800. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei types zoals elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €50,00 en €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wijnaldum: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en brocante uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een tarief van €110 tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met tarieven van €65 tot +/- €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Wijnaldum: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten diverse systemen en materialen als o.a. PVC, hout, kunststof, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met kosten van €85 oplopend tot €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van pvc, bamboe, stof, hout, aluminium. Praktisch voor brede / grote ramen en bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij circa €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Wijnaldum op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Wijnaldum zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, lamellenhor, inzethor, plissé hor, rolhor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere thema’s: het type model, het gewenste materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wijnaldum in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€820 – €2250
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €145
Lamellen100 x 250 cm€50 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €340
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Wijnaldum. In de volgende tabel vind je uitleg over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hubo, IKEA, Praxis & FonQ, Formido, Kwantum, Bol.com, Wehkamp.
 • Overige merken: Bece, Deponti, Toppoint, Husol, Weinor, Roma en Copaco, Schlappi, Lumenguard, Swela, Milano, Dickson.

Zonwering experts in regio van Harlingen

Goedkope zonwering kopen in Wijnaldum? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna bieden wij bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vergelijk je ook leveranciers en shops in Oosterbierum, Midlum en Sexbierum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van het soort raam, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in verschillende kleuren, prints en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Wijnaldum?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte tarieven hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €700. Buitenscreens €230 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een standaard rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €835). Overige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de afmetingen, de keuzes in bediening, type materiaal, kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Wijnaldum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Wijnaldum. Hierbij komt er een gespecialiseerde professional die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het model goed installeren. Op die manier profiteer je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger is op zich ok, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8857

Plaats een reactie