Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Jubbega vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Jubbega? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en kan je al kopen vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende systemen. Via deze website doorzoek je een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens vind je een kostenindicatie en namen van regionale zonwering specialisten in Jubbega en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je behoudt je privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-jubbega

Zonnescherm laten plaatsen in Jubbega

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Jubbega via een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het systeem. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Jubbega en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De vakman installeert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of het netjes is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Jubbega

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Jubbega is heel erg handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse prints en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 t/m €2675. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest geziene types.

Informatie en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Advies: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven komen uit tussen de €800 tot €2150.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen komen uit tussen de €425 tot €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Jubbega is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten liggen tussen de €250 tot €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Koopgids rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De tarieven bedragen tussen de €330 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Jubbega.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Schrikt inbrekers af.

Bestellen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het gebouw. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De kosten liggen zo tussen de €710 – €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een comfortabele temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Jubbega: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten liggen zo tussen de €370 – €825. In het onderstaande stuk lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, dakraam en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €60,00 tot €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Jubbega: heel simpel zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie prijzen van €115 oplopend tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met een prijskaartje van €50 tot zo’n €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Jubbega: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel dessins en materialen als o.a. PVC, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een prijs van €77,5 tot €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van stof, bamboe, hout, aluminium, kunststof. Geschikt voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Jubbega inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, valramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Jubbega bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, lamellenhor, hordeur, inzethor, voorzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten vanaf €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, draairaam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal aspecten: het type systeem, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Jubbega in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€830 – €2325
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€400 – €1625
Screens300 cm – 400 cm breed€265 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €165
Lamellen200 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €210
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €310
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Jubbega. Hierna bespreken we details over de meest gekozen merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Hornbach, Karwei & Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Formido.
 • Check ook: Deponti, Husol, Toppoint, Roma, Weinor, Bece en Schlappi, Milano, Copaco, Sunway, Lumenguard, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Heerenveen

Goedkope zonwering kopen in Jubbega? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema vergelijk je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker kom je ook in contact met montagepartners en showrooms in Terwispel, Hoornsterzwaag en Lippenhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de mooiste zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van het type raam, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in veel kleuren, designs en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Jubbega?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard investeringen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €750. Buitenscreens €270 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een basis rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €755). Alternatieve opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €115 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, prints en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Jubbega?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Jubbega. Er komt dan een capabele montagepartner die de raampartij opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het zonnescherm goed ophangen. Op die manier profiteer je van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt in de basis mooi, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8410, 8411

Plaats een reactie