Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudeschoot vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Oudeschoot? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben de wereld aan verschillende producten. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook doorzoek je de geschatte kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Oudeschoot en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-oudeschoot

Zonnescherm laten plaatsen in Oudeschoot

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudeschoot via een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het product goed aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oudeschoot en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De specialist plaatst het zonneschermen of de lamellen zoals besproken. Controleer of de totale constructie correct is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Oudeschoot

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oudeschoot is de meest efficiënte manier om je woning wat te verkoelen. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere toepassingen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende designs en groottes. De kosten variëren tussen de €350 en €2675. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest gekozen systemen.

Nieuwe terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Belangrijk: het doek kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven liggen tussen de €925 en €2000.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven variëren tussen de €450 tot €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Oudeschoot is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De verwachte kosten liggen tussen de €275 t/m €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven variëren tussen de €280 – €1325 voor rolluiken bestellen in Oudeschoot.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Korte info over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van de woning. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De kosten liggen tussen de €740 tot wel €1775.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Oudeschoot: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties bedragen tussen de €390 – €875. In het boxje hieronder beoordelen we de meest populaire toepassingen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel te monteren, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, dakraam, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische en het duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €60,00 tot €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudeschoot: heel simpel zelf te installeren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan een prijskaartje van €95 tot zo’n €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan prijzen van €55 tot zo’n €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Oudeschoot: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel vormen en materialen als o.a. kunststof, hout, bamboe, PVC, aluminium. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met kosten van €70 tot €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. pvc, stof, kunststof, hout, bamboe. Toe te passen voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen beginnen bij €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Oudeschoot voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oudeschoot geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij circa €72,5 en lopen op tot €625.

 • Te monteren op: draairaam, vast raam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van een aantal factoren: het model, type materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oudeschoot in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€845 – €2200
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1400
Screenstot 400 cm breed€275 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €145
Lamellen180 x 180 cm€45 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €370
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Oudeschoot. In het volgende schema vind je informatie over de meest verkochte merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach & Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Overige merken: Weinor, Husol, Novoferm, Bece, Toppoint, Deponti & Copaco, Dickson, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Heerenveen

Goedkope zonwering kopen in Oudeschoot? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje bespreken we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vind je ook monteurs en bedrijven in Wateren, Nieuweschoot en Oude Willem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: het type raam, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, prints en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Oudeschoot?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €650. Buitenscreens €215 per kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €805). Betaalbare keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €130 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het product, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Oudeschoot?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Oudeschoot. In die situaties komt een gediplomeerde monteur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de installateur het product volgens de documentatie installeren. Zo geniet je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is op zich ok, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8451

Plaats een reactie