Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rosmalen vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Rosmalen? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is er al vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is ideaal om je woning koel te houden. Ook behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben geweldig veel afzonderlijke producten. Op dit portaal doorzoek je een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij bekijk je de geschatte kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Rosmalen (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-rosmalen

Zonnescherm laten plaatsen in Rosmalen

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Rosmalen middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het geheel juist bevestigd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel vakspecialisten in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk model je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, energie besparen, inkijk verminderen, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Rosmalen en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de monteurs. De montage-specialist plaatst de screens of de rolgordijnen zoals afgesproken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Rosmalen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Rosmalen wordt met name toegepast om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele toepassingen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 – €2500. In de koopgids hierna behandelen we de meest praktische producten.

Praktische terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het schermdoek kan vies worden door regen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €850 tot wel €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €400 tot wel €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Rosmalen komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten variëren tussen de €325 tot zo’n €1150.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte kosten liggen tussen de €310 t/m €1225 voor rolluiken bestellen in Rosmalen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Effecten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van woningen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten variëren tussen de €610 tot wel €1725.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Rosmalen: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven variëren tussen de €370 – €850. In het stukje hieronder bespreken we de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, moeiteloos te monteren, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals waterafstotende, elektrische, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €47,50 – €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Rosmalen: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €110 tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een prijskaartje van €52,5 tot +/- €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Rosmalen: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen als bijvoorbeeld hout, PVC, aluminium, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht prijsindicaties van €82,5 oplopend tot €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals hout, stof, aluminium, kunststof, pvc. Handig voor brede / grote ramen en passen perfect bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten beginnen bij circa €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Rosmalen inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij om en nabij de €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Duurzaam product.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Rosmalen geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, voorzethor, hordeur, inzethor, plissé hor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij €82,5 en lopen op tot €650.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere keuzes: het soort product, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en het soort bediening. In het schema hierna vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rosmalen in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€860 – €2375
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€400 – €1325
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €170
Lamellen100 x 50 cm€60 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €240
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €340
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Rosmalen. In de onderstaande tabel delen we informatie over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach en Formido, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Overweeg ook: Deponti, Toppoint, Novoferm, Weinor, Husol, Roma en Sunway, Schlappi, Swela, Copaco, Dickson, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio s-Hertogenbosch

Goedkope zonwering kopen in Rosmalen? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder delen we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site vergelijk je ook installateurs en shops in Waspik, Vlijmen en Kaatsheuvel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest handige zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, vormen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Rosmalen?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De verwachte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €205 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €820). Overige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €125 per raam). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, het materiaal, vormen / kleuren en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Rosmalen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Rosmalen. Hierbij komt er een deskundige vakman die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het systeem op de goede manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met slinger is voldoende, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5240, 5241, 5242, 5243, 5244, 5245, 5246, 5247, 5248, 5249

Plaats een reactie