Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Pesse vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Pesse? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €82,50. Buitenzonwering zoals een screen werkt het beste tegen hevige zon. In veel gevallen win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit gigantisch veel afzonderlijke modellen. Via onze site geven we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij delen we de huidige tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Pesse (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-pesse

Zonnescherm laten plaatsen in Pesse

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Pesse door een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste wijze aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel specialisten uit de buurt. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Pesse en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De specialist monteert het uitvalscherm of de shutters zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Pesse

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Pesse werkt het beste om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige opties zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in talloze kleuren en afmetingen. De kosten variëren tussen de €375 tot zo’n €2750. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen modellen.

Informatie over terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Belangrijk: het systeem kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €800 tot zo’n €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven liggen tussen de €300 t/m €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Pesse is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De prijzen komen uit tussen de €225 t/m €1200.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De tarieven komen uit tussen de €270 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Pesse.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Bestellen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de sfeer van het huis. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven variëren tussen de €750 – €1600.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Pesse: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen variëren tussen de €310 – €925. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt allerlei types zoals transparante, dakraam, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €55,00 tot €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Pesse: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en rustieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan kosten van €105 tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met tarieven van €57,5 tot wel €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Pesse: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. In het assortiment zitten mega veel dessins en materialen als onder andere hout, aluminium, PVC, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht prijsindicaties van €67,5 tot €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals stof, pvc, kunststof, aluminium, bamboe. Perfect voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen beginnen bij €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Pesse voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, valramen, vaste ramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten starten bij gemiddeld €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Pesse zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, hordeur, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen beginnen bij zo’n €67,5 en lopen op tot €525.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse zaken: het type product, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder bieden wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Pesse in juni 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2000
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €160
Lamellen250 x 150 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €380
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Pesse. In het schema hierna bekijk je uitleg over de beste verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma & FonQ, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Bece, Toppoint, Roma, Deponti, Novoferm, Husol & Dickson, Swela, Sunway, Schlappi, Milano, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Hoogeveen

Goedkope zonwering kopen in Pesse? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website ontdek je ook monteurs en shops in Hollandscheveld, Stuifzand en Nieuwlande.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest populaire buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van het type raam, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Pesse?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De huidige prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €650. Screens €240 per raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €825). Betaalbare binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €145 per raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de afmetingen, de bedieningsopties, type materiaal, kleuren en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Pesse?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Pesse. In die situaties komt een ervaren montagepartner die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de expert de zonwering goed monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van fantastische zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met stang of band is op zich ok, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7933

Plaats een reactie