Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hollandscheveld vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Hollandscheveld? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €90,00. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Meestal behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je de wereld aan diverse modellen. Via deze website verstrekken we een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens delen we gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Hollandscheveld en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-hollandscheveld

Zonnescherm laten plaatsen in Hollandscheveld

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hollandscheveld middels een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het scherm goed bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest moderne keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hollandscheveld en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. De specialist installeert het uitvalscherm of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Hollandscheveld

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hollandscheveld is heel erg handig om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel producten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende dessins en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot €2875. In het volgende hoofdstuk behandelen we de beste keuzes.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Let op: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten schommelen tussen de €850 tot €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven liggen zo tussen de €300 en €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Hollandscheveld is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale tarieven komen uit tussen de €375 tot zo’n €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte kosten komen uit tussen de €310 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Hollandscheveld.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Nieuwe markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op de ambiance van gebouwen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €670 tot €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hollandscheveld: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten variëren tussen de €330 tot €875. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, elektrische en het duo rolgordijn. De prijsindicaties komen uit tussen de €62,50 – €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hollandscheveld: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en landelijke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een prijs van €110 oplopend tot €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan kosten van €50 tot €180.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Hollandscheveld: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel vormen en materialen zoals o.a. stof, bamboe, kunststof, hout, aluminium. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan onkosten van €80 tot +/- €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, bamboe, kunststof, stof. Handig voor grote ramen en bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hollandscheveld op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten vanaf €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hollandscheveld geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, rolhor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 worden berekend door te kijken naar een aantal thema’s: het soort systeem, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hollandscheveld in september 2022.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€870 – €2125
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€365 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €170
Lamellen250 x 250 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €270
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €360
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Hollandscheveld. Hieronder bieden wij een overzicht met de populairste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, IKEA, Gamma & Kwantum, Wehkamp, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Husol, Toppoint, Deponti, Weinor, Bece, Novoferm en Sunway, Copaco, Lumenguard, Dickson, Swela, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Hoogeveen

Goedkope zonwering kopen in Hollandscheveld? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder verstrekken we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vind je ook monteurs en winkels in Nieuwlande, Nieuwlande en Linde.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Haar GebrBurg Tonckensstraat 517921 KBZuidwolde
Wemmenhove Zonwering – GeveltechniekDorpsstraat 747933 PDPesse
Van Dalen WonenHoofdweg 247934 PEStuifzand
Zwiers WonenHoofdstraat 587921 ANZuidwolde
Weerts Aluminium AdviesMarten Kuilerweg 17916 RJElim
Details over zonwering leveranciers in Hoogeveen (september 2022).

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de beste soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, stoffen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hollandscheveld?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte kosten vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €650. Buitenscreens €250 per raam / kozijn. Kies je voor een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €830). Voordelige keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het product, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, het materiaal, dessins en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Hollandscheveld?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Hollandscheveld. In dat geval komt in deskundige montagepartner die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het model op de goede manier ophangen. Zo ben je zeker van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7913, 7926

Plaats een reactie