Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuw-Balinge vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Nieuw-Balinge? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit tientallen diverse modellen. Op dit portaal check je een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast vind je gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Nieuw-Balinge en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-nieuw-balinge

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuw-Balinge

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuw-Balinge middels een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste wijze bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de gemeente. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Nieuw-Balinge en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De vakman installeert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of de totale constructie correct is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Nieuw-Balinge

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Nieuw-Balinge is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot €2700. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest handige modellen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Noemenswaardig: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen liggen tussen de €900 tot wel €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties schommelen tussen de €350 en €1375.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Nieuw-Balinge is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De totale investeringen bedragen tussen de €200 tot €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Te integreren in het kozijn.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale prijzen liggen zo tussen de €370 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Nieuw-Balinge.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De tarieven liggen zo tussen de €710 tot zo’n €1875.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Nieuw-Balinge: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €360 – €900. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in veel kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn verschillende varianten zoals elektrische, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €60,00 – €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuw-Balinge: eenvoudig zelf te installeren.
 • Te bestellen in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en huiselijke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een prijs van €105 tot €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie prijsindicaties van €52,5 tot +/- €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Nieuw-Balinge: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel kleuren en materialen zoals stof, aluminium, kunststof, PVC, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan onkosten van €65 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. hout, bamboe, aluminium, kunststof, stof. Geschikt voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij om en nabij de €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuw-Balinge direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten beginnen bij zo’n €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuw-Balinge zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hordeur, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Te monteren op: uitzetraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van een aantal aspecten: het type systeem, type materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nieuw-Balinge in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€805 – €2200
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€380 – €1350
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1200
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €160
Lamellen200 x 200 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Nieuw-Balinge. In het volgende schema bespreken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Hornbach, Gamma & Wehkamp, FonQ, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Zie ook: Deponti, Weinor, Husol, Roma, Toppoint, Novoferm & Schlappi, Swela, Copaco, Milano, Sunway, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Nieuw-Balinge? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna delen we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installatiepartners en verkopers in Pesse, Wanneperveen en Stuifzand.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest bestelde soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, designs en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Nieuw-Balinge?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €205 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €800). Overige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €125 per raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, designs en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Nieuw-Balinge?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Nieuw-Balinge. Er komt dan een ervaren montagepartner die ieder raam opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het systeem vakkundig monteren. Dankzij de montageservice profiteer je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7938

Plaats een reactie