Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Houten vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Houten? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend tegen hevige zon. Soms win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke producten. Op deze pagina geven we een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens vind je gemiddelde kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Houten (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Minder last van inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-houten

Zonnescherm laten plaatsen in Houten

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Houten door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het product degelijk geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je razendsnel experts in de gemeente. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en praktische optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Houten en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de monteurs. De monteur plaatst het terrasscherm of de rolgordijnen op de gewenste manier. Controleer of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Houten

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Houten is praktisch om de warmte uit je huis te houden. Ook geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende varianten zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse designs en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 en €2800. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest bekende oplossingen.

Laten plaatsen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Let op: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale prijzen schommelen tussen de €900 tot zo’n €2150.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven liggen zo tussen de €400 tot wel €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Houten is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale prijzen liggen tussen de €200 tot wel €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties variëren tussen de €350 en €1375 voor rolluiken bestellen in Houten.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Praktische markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze hebben invloed op de uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven komen uit tussen de €650 t/m €1700.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een koele temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Houten: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen zo tussen de €380 – €800. In het stukje hieronder behandelen we de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan diverse modellen zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende, dakraam, transparante en hippe duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €60,00 tot €180.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Houten: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een prijs van €100 oplopend tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op kosten van €52,5 tot +/- €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Houten: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Leveranciers bieden tientallen modellen en materialen zoals bamboe, aluminium, PVC, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie tarieven van €67,5 tot wel €200.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. kunststof, aluminium, stof, hout, pvc. Toe te passen voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen beginnen bij zo’n €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Houten op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij circa €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Houten zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 hangen af van een aantal factoren: het soort systeem, materiaaltypes, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Houten in april 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2175
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1325
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€285 – €1250
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €165
Lamellen200 x 200 cm€60 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €350
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Houten. In het overzicht hierna bieden wij een overzicht met de meest gekozen merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Gamma, Hornbach en FonQ, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Roma, Husol, Weinor, Deponti, Bece, Novoferm & Copaco, Milano, Sunway, Swela, Schlappi, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Houten

Goedkope zonwering kopen in Houten? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website check je ook monteurs en bedrijven in Tiel, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Houten?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde prijzen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €675. Zonnescreens €220 per raam / kozijn. Bij een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €650). Een normaal rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €805). Voordelige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €130 per raampartij). De totale kosten hangen af van: de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), soort bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Houten?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Houten. Dan komt er een ervaren professional die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de professional de zonwering op de juiste manier ophangen. Zo heb je gegarandeerd goede zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens starten bij €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3990, 3991, 3992, 3993, 3994, 3995Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie