Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wijk bij Duurstede vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Wijk bij Duurstede? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is ideaal om de zon en warmte te weren. Tevens behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende toepassingen. Op dit portaal doorzoek je een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze bieden we de geschatte kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Wijk bij Duurstede en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-wijk-bij-duurstede

Zonnescherm laten plaatsen in Wijk bij Duurstede

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wijk bij Duurstede door een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker alles op de goede manier opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je razendsnel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest hippe manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Wijk bij Duurstede en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De montage-specialist monteert het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals overeengekomen. Loop na of het netjes is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Wijk bij Duurstede

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Wijk bij Duurstede werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige modellen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende materialen en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot €2850. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest praktische types.

Het kopen van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven komen uit tussen de €800 tot €2150.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen schommelen tussen de €350 – €1275.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Zeer windbestendig.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Wijk bij Duurstede is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven liggen tussen de €250 en €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De onkosten komen uit tussen de €340 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Wijk bij Duurstede.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze geven een boost aan het karakter van van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen komen uit tussen de €730 en €1750.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Wijk bij Duurstede: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen variëren tussen de €360 en €950. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, transparante, dakraam, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €52,50 tot €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wijk bij Duurstede: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met onkosten van €115 tot zo’n €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijs van €52,5 tot zo’n €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Wijk bij Duurstede: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld stof, aluminium, bamboe, kunststof, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan kosten van €72,5 oplopend tot €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van bamboe, stof, hout, kunststof, aluminium. Ideaal voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Wijk bij Duurstede vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten vanaf €490. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wijk bij Duurstede bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, rolhor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit type weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten starten bij gemiddeld €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere keuzes: het type product, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en het soort bediening. In het volgende blokje verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wijk bij Duurstede in juli 2024.

ZonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€855 – €2200
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€380 – €1525
Screens3 – 4 meter breed€260 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €145
Lamellen150 x 100 cm€70 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €270
Plisségordijnen100 x 200 cm€105 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Wijk bij Duurstede. In het schema hierna tref je informatie over de meest gekozen merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach, IKEA & Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Husol, Toppoint, Deponti, Novoferm, Roma, Bece en Copaco, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Milano, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Wijk bij Duurstede

Goedkope zonwering kopen in Wijk bij Duurstede? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal bekijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Bunnik, Woudenberg en Renswoude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering voor jouw woning hangt af van het type raam, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, prints en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Wijk bij Duurstede?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte prijsindicaties bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €625. Screens €260 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €830). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €145 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het product, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, kleuren en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Wijk bij Duurstede?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Wijk bij Duurstede. Dan komt er een gediplomeerde expert die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de expert de producten op de juiste manier monteren. Dankzij deze service profiteer je van fantastische zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met een handslinger werkt prima, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3960, 3961, 3962Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie