Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Plisségordijn reinigen

Nieuwe raamdecoratie zien er altijd fantastisch mooi uit maar er komt een moment waarop ze toch echt een keer gereinigd moeten worden. Met name vette omgeving (keuken) en ruimtes waar gerookt wordt zijn een broedplaats voor vuil.

Het reinigen van uw plisségordijn

Wanneer u de plisségordijnen wilt reinigen moet u goed opletten met de bevestiging bovenaan het gordijn en de metalen onderkant. Deze twee onderdelen mogen niet nat worden. Als u het gordijn los heeft gemaakt van het raam dan adviseren wij het gebruik van een bad om het gordijn in te reinigen. Vervolgens gebruikt u lauw water en uitsluitend niet synthetisch wasmiddel. Na maximaal twee uur moet u het gordijn uit het water halen. Nu moet u het gordijn afspoelen met water om de laatste zeepresten uit de stof te krijgen. U kunt nu het beste het gordijn terughangen en tot dertig centimeter van de bevestiging aan de bovenkant hangen. Wanneer u hem daarna uitvouwt en weer opvouwt moet u goed letten op de vouwen van het gordijn. Deze dienen voorzichtig goed gevouwen te worden om het resultaat mooi te houden.

Via dit platform vind je gemakkelijk en snel een expert in Venlo, Leeuwarden, Hilversum. Zo kom je snel en laagdrempelig in contact met een specialist in de buurt.

Onderhoud

Het onderhoud aan een plisségordijn houdt met name in dat u het goed bijhoudt. Wanneer u vaak genoeg de gordijnen afstoft met bijvoorbeeld een plumeau zal u niet snel deze klus hoeven doen. En zal dit ten goede komen van uw gordijn.

Conclusie

Voorkomen is beter dan genezen wordt wel eens gezegd. Dit geld zeker ook voor het reinigen van uw plisségordijnen. Het beste advies wat gegeven kan worden is om vaak de gordijnen af te stoffen en kleine vlekjes met lauw water en desnoods groene zeep voorzichtig schoon te deppen.

Plaats een reactie