Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tjalhuizum vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Tjalhuizum? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een markies is ideaal tegen hevige zon. Vaak win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je de wereld aan diverse producten. Via deze website bieden we een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop check je de huidige tarieven en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Tjalhuizum en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-tjalhuizum

Zonnescherm laten plaatsen in Tjalhuizum

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Tjalhuizum middels een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste manier bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk bedrijven in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Tjalhuizum en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De monteur installeert de screens of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Toets of alles juist is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Tjalhuizum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Tjalhuizum is ideaal om de warmte uit je huis te houden. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige modellen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €400 tot zo’n €2850. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest gekozen systemen.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Advies: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €800 – €2150.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €325 tot €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Tjalhuizum biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte kosten liggen tussen de €200 tot zo’n €1050.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen bedragen tussen de €330 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Tjalhuizum.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

De beste markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen komen uit tussen de €740 tot €1775.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Tjalhuizum: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties variëren tussen de €370 tot €950. Bijgaand lees je informatie over de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in veel kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, elektrische, transparante en een duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €52,50 tot €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tjalhuizum: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en landelijke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan een tarief van €90 tot zo’n €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €57,5 tot +/- €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Tjalhuizum: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel dessins en materialen zoals bamboe, kunststof, PVC, hout, aluminium. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie een tarief van €70 oplopend tot €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van stof, kunststof, hout, pvc, bamboe. Toe te passen voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten bij gemiddeld €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Tjalhuizum op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij zo’n €440 en lopen op tot €960.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Tjalhuizum zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, rolhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €77,5 en lopen op tot €800.

 • Breed inzetbaar: vast raam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende opties: het type systeem, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Tjalhuizum in mei 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€845 – €2250
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1375
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1300
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €145
Lamellen200 x 200 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €230
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €340
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Tjalhuizum. In de onderstaande tabel vind je uitleg over de grootste merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Karwei, Gamma & Leen Bakker, Formido, Wehkamp, FonQ, Kwantum.
 • Andere merken: Weinor, Bece, Deponti, Toppoint, Husol, Novoferm en Milano, Dickson, Sunway, Schlappi, Swela, Copaco.

Zonwering experts in regio van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Tjalhuizum? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker ontdek je ook montagebedrijven en verkooppunten in Tjerkwerd, Folsgare en Breezanddijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de meest verkochte zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, soorten materialen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Tjalhuizum?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De verwachte prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €700. Zonnescreens €205 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je al snel €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €825). Overige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de maximale breedte, bediening, de materiaaltypes, designs en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Tjalhuizum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Tjalhuizum. In dat geval komt in lokale vakman die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het model op de goede manier monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken of screens starten bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8772

Plaats een reactie