Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Warmond vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Warmond? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €90,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan tientallen verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens doorzoek je de geschatte kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Warmond en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-warmond

Zonnescherm laten plaatsen in Warmond

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Warmond middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het product fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je razendsnel bedrijven uit de buurt. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Warmond en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De professional plaatst de screens of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer of het volgens de handleiding is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Warmond

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Warmond is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende modellen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei kleuren en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 – €2700. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen systemen.

Details over terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven schommelen tussen de €875 tot wel €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen variëren tussen de €325 – €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Warmond is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen variëren tussen de €225 – €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijzen liggen zo tussen de €290 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Warmond.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Praktische markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale prijzen komen uit tussen de €690 tot wel €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Warmond: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €320 – €900. In de box hieronder beoordelen we de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in talloze kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden allerlei types zoals elektrische, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De kosten bedragen tussen de €52,50 en €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Warmond: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en rustieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met een prijskaartje van €115 oplopend tot €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een prijs van €55 tot wel €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Warmond: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit mega veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, stof, aluminium, kunststof, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een kostenplaatje van €82,5 oplopend tot €200.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. kunststof, bamboe, hout, pvc, stof. Perfect voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Warmond direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Warmond zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Breed inzetbaar: vast raam, valraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van meerdere thema’s: het type systeem, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Warmond in mei 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€860 – €2025
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€395 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €140
Lamellen200 x 200 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €210
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €320
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Warmond. In de onderstaande tabel bespreken we details over de meest bekende merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach & Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Formido.
 • Zie ook: Deponti, Toppoint, Novoferm, Bece, Roma, Weinor & Dickson, Copaco, Milano, Sunway, Schlappi, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Teylingen

Goedkope zonwering kopen in Warmond? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel delen we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook installateurs en bedrijven in Wateringen, Roelofarendsveen en Kwintsheul.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in diverse kleuren, prints en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Warmond?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De actuele onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €675. Screens €215 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €840). Budget opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: het model, de maximale breedte, bediening, de materiaalsoort, prints en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Warmond?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Warmond. Hierbij komt een deskundige vakman die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de vakman het product vakkundig monteren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2360, 2361, 2362

Plaats een reactie