Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beugen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Beugen? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Een goedkoop systeem is er al voor €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend tegen hevige zon. In veel situaties behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel verschillende toepassingen. Op deze pagina kan je aan de slag met een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien geven we een kostenindicatie en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Beugen (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-beugen

Zonnescherm laten plaatsen in Beugen

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Beugen door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste manier aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je heel eenvoudig experts in de regio. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Beugen en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Beugen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Beugen wordt gekocht door mensen om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze dessins en maten. De kosten variëren tussen de €425 tot wel €2550. In onderstaande alinea beoordelen we de meest verkochte oplossingen.

Uitleg over knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Advies: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen schommelen tussen de €825 – €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten variëren tussen de €375 – €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Beugen biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De tarieven liggen tussen de €400 en €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijsindicaties variëren tussen de €340 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Beugen.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Uitleg over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze geven een boost aan het karakter van van (bedrijfs)panden. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten variëren tussen de €650 – €1725.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Beugen: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen schommelen tussen de €390 tot €925. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos te bevestigen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen verschillende types zoals waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, transparante en unieke duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €57,50 – €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Beugen: heel simpel zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen geven een luxueuze en authentieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €110 tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een prijskaartje van €55 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Beugen: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel soorten en materialen zoals o.a. hout, kunststof, aluminium, bamboe, PVC. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie kosten van €77,5 tot €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals stof, kunststof, pvc, bamboe, hout. Toe te passen voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij circa €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Beugen op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, dakramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen starten vanaf €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Beugen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: plissé hor, inzethor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €75 en lopen op tot €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 24 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei zaken: de productcategorie, materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsopties. In het schema hierna bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Beugen in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€865 – €2350
Uitvalschermtot 4 meter breed€355 – €1425
Screenstot 400 cm breed€270 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €140
Lamellen200 x 200 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €300
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Beugen. In het overzicht hierna bieden wij een aanvulling op de meest gekozen merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach en Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Novoferm, Deponti, Weinor, Toppoint, Roma, Bece en Milano, Schlappi, Copaco, Sunway, Dickson, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Beugen? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna bekijk je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal ontdek je ook leveranciers en verkopers in Groeningen, Sambeek en Vortum-Mullem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, stoffen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Beugen?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde investeringen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €550. Buitenscreens €240 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €770). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €110 per raampartij). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de maximale breedte, bediening, materiaaltypes, motiefjes en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Beugen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Beugen. Dan komt er een gespecialiseerde montagepartner die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert de zonwering op de juiste wijze monteren. Op die manier heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met een handslinger is werkbaar, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5835

Plaats een reactie