Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sambeek vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Sambeek? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is al verkrijgbaar voor €82,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke modellen. Op dit platform delen we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook doorzoek je de huidige tarieven en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Sambeek en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-sambeek

Zonnescherm laten plaatsen in Sambeek

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Sambeek door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker de installatie volgens de documentatie aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met experts uit de buurt. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en comfortabelste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Sambeek en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. Het installatiebedrijf levert het knikarmscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of het netjes is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Sambeek

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Sambeek is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele artikelen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende vormen en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot wel €2800. In onderstaande alinea beoordelen we de meest verkochte types.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Belangrijk: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen liggen zo tussen de €875 en €2075.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €475 tot zo’n €1375.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Sambeek is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties bedragen tussen de €325 tot wel €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten liggen zo tussen de €280 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Sambeek.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Schrikt inbrekers af.

De beste markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De kosten liggen tussen de €640 tot €1675.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Sambeek: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €370 tot €900. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €45,00 – €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sambeek: heel simpel zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een prijskaartje van €90 tot €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een kostenplaatje van €65 tot +/- €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Sambeek: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, PVC, hout, stof, bamboe. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een prijskaartje van €70 tot €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van kunststof, bamboe, aluminium, hout, stof. Ideaal voor kolossale / grote ramen en bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten bij gemiddeld €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Sambeek op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen beginnen bij circa €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Sambeek geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: plissé hor, inzethor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij €80 en kunnen oplopen tot €500.

 • Breed inzetbaar: vast raam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse opties: het type product, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In het schema hieronder bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Sambeek in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2025
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €165
Lamellen250 x 150 cm€55 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €210
Plisségordijnen150 x 100 cm€120 – €330
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Sambeek. In het schema hierna vergelijk je details over de beste verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Hornbach, Karwei & FonQ, Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Weinor, Deponti, Roma, Novoferm, Husol, Toppoint en Milano, Lumenguard, Sunway, Copaco, Swela, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Sambeek? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagepartners en shops in Vortum-Mullem, Oploo en Boxmeer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in praktisch alle kleuren, designs en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Sambeek?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €245 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €810). Voordelige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €135 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsopties, de materiaaltypes, motiefjes en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Sambeek?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Sambeek. Dan komt er een lokale expert die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de installateur het zonnescherm degelijk monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is voldoende, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5836

Plaats een reactie