Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stevensbeek vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Stevensbeek? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €57,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Soms realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen afzonderlijke combinaties. Via onze site check je een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens geven we een kostenindicatie en een lijst met erkende zonwering specialisten in Stevensbeek en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-stevensbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Stevensbeek

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Stevensbeek via een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat alles volgens de documentatie vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met experts in de regio. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Stevensbeek en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De specialist levert het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals besproken. Toets of het volgens de handleiding is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Stevensbeek

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Stevensbeek werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse toepassingen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei kleuren en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 t/m €2650. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen oplossingen.

De beste knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Advies: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten schommelen tussen de €850 t/m €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten komen uit tussen de €325 t/m €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Zeer windbestendig.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Stevensbeek komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen liggen tussen de €225 tot zo’n €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen liggen tussen de €260 tot €1400 voor rolluiken bestellen in Stevensbeek.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

De beste markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van het pand. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten bedragen tussen de €740 tot wel €1775.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in huis met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Stevensbeek: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €330 en €800. In deze koopgids geven we een toelichting op de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, probleemloos te plaatsen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Ze verkopen allerlei soorten zoals verduisterende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende en een duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €60,00 en €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stevensbeek: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te koop in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en authentieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan een prijs van €110 tot wel €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op tarieven van €65 tot zo’n €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Stevensbeek: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Leveranciers bieden diverse kleuren en materialen zoals aluminium, PVC, kunststof, hout, stof. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan tarieven van €80 tot zo’n €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. pvc, stof, hout, kunststof, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten bij gemiddeld €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Stevensbeek op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten starten bij gemiddeld €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €950.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Stevensbeek bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €800.

 • Te monteren op: valraam, schuifraam, draairaam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse factoren: het artikel, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In het volgende blokje verstrekken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Stevensbeek in juni 2024.

Zonwering typeFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2150
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1325
Screenstot 4 meter breed€270 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€55 – €140
Lamellen200 x 200 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €380
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Stevensbeek. In de volgende tabel bieden wij uitleg over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo en FonQ, Bol.com, Formido, Kwantum, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Novoferm, Toppoint, Bece, Roma, Husol, Weinor & Milano, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Swela, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Stevensbeek? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna bekijk je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vind je ook montagebedrijven en verkooppunten in Sambeek, Sint Anthonis en Oploo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij jouw interieurstijl. We beschrijven nu de beste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Stevensbeek?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €750. Screens €265 per raampartij. In het geval van een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €790). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, het formaat, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Stevensbeek?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Stevensbeek. Hierbij komt een ervaren monteur die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de vakman het zonnescherm vakkundig bevestigen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (middels een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens starten bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5844

Plaats een reactie