Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Baard vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Baard? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke producten. Op deze pagina bieden we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij verstrekken we gemiddelde kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Baard (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-baard

Zonnescherm laten plaatsen in Baard

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Baard door een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het systeem volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type product aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de voorkant of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Baard en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De vakman plaatst de screens of de jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Baard

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Baard is heel erg handig om de warmte uit je huis te houden. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere varianten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende kleuren en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot wel €2700. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest geziene systemen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Tip: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties schommelen tussen de €900 tot wel €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties liggen tussen de €375 en €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Baard biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen variëren tussen de €200 tot €1075.

 • De cassette is klein en compact.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven schommelen tussen de €300 t/m €1225 voor rolluiken bestellen in Baard.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van huizen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen bedragen tussen de €730 – €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Baard: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen bedragen tussen de €320 – €875. Bijgaand behandelen we de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse modellen zoals waterafstotende, verduisterende, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €55,00 – €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Baard: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en brocante ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijskaartje van €90 tot +/- €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een tarief van €62,5 tot €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Baard: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel systemen en materialen zoals aluminium, PVC, kunststof, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan prijzen van €85 tot €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals kunststof, hout, stof, aluminium, pvc. Perfect voor grote ramen en passen perfect bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij gemiddeld €50 en lopen op tot €205.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Baard in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, valramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen starten bij gemiddeld €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Baard zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij €67,5 en kunnen oplopen tot €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere factoren: het type systeem, materiaaltypes, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Baard in juli 2024.

ZonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€845 – €2375
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€275 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1450
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €165
Lamellen250 x 150 cm€80 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €220
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Baard. Hierna bieden wij een aanvulling op de beste verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, IKEA en Kwantum, Leen Bakker, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Overige merken: Roma, Bece, Novoferm, Husol, Weinor, Toppoint en Copaco, Milano, Lumenguard, Dickson, Sunway, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Baard? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en bedrijven in Winsum, Easterlittens en Húns.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, modellen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Baard?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De huidige tarieven hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €280 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering betaal je ongeveer €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €775). Betaalbare soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 per kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, het formaat, soort bediening, materiaalgebruik, kleur en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Baard?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Baard. In die situaties komt een deskundige professional die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de montagepartner het product op de juiste wijze bevestigen. Met deze klusservice geniet je altijd van fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met stang of band is voldoende, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8834

Plaats een reactie