Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Húns vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Húns? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende modellen. Via onze site bieden we een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze verstrekken we de geschatte kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Húns en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-huns

Zonnescherm laten plaatsen in Húns

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Húns middels een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker de installatie fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Húns en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De installateur monteert het terrasscherm of de duettes zoals besproken. Ga altijd na of het netjes is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Húns

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Húns is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere producten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei vormen en maten. De kosten variëren tussen de €250 tot wel €2925. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne keuzes.

Het installeren van knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Belangrijk: het scherm kan kapot waaien bij wind. De kosten schommelen tussen de €925 en €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Húns is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De totale investeringen variëren tussen de €200 tot wel €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten bedragen tussen de €280 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Húns.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Advies over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €670 tot wel €1900.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Húns: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen zo tussen de €390 – €825. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos te monteren, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan diverse varianten zoals transparante, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €55,00 – €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Húns: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Assortiment in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en brocante ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan een prijs van €100 tot €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een prijs van €62,5 oplopend tot €180.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Húns: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Je kunt kiezen uit ontzettend veel systemen en materialen zoals o.a. stof, bamboe, kunststof, hout, PVC. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een kostenplaatje van €72,5 tot €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals hout, stof, aluminium, bamboe, kunststof. Ideaal voor brede / grote ramen en bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Húns voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen starten vanaf €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Húns zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, plissé hor, lamellenhor, rolhor, hordeur, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €85 en kunnen oplopen tot €725.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, valraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van meerdere onderdelen: het soort systeem, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In het schema hieronder delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Húns in mei 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€865 – €2000
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€400 – €1300
Screens3 – 4 meter breed€260 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €150
Lamellen150 x 100 cm€60 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €230
Plisségordijnen195 cm breed€115 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Húns. Hierna delen we uitleg over de grootste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo, Praxis en Leen Bakker, Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Overweeg ook: Weinor, Roma, Husol, Bece, Deponti, Novoferm & Schlappi, Dickson, Lumenguard, Swela, Sunway, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Húns? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder delen we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform bekijk je ook installateurs en shops in Arum, Leons en Lollum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, dessins en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Húns?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Buitenscreens €200 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering betaal je al snel €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €805). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 per raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Húns?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Húns. Hierbij komt er een gespecialiseerde professional die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de vakman het product juist monteren. Zo profiteer je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8832

Plaats een reactie