Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hempens vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Hempens? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. In veel gevallen geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse combinaties. Op dit portaal delen we een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook bieden we gemiddelde tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Hempens en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-hempens

Zonnescherm laten plaatsen in Hempens

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hempens middels een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het systeem fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe vakmannen in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparen, je privacy verhogen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hempens en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De monteur hangt het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Check of het product goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Hempens

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Hempens is het meest geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige systemen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze materialen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 t/m €2825. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest gekozen keuzes.

Genieten van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Disclaimer: dit model kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven variëren tussen de €825 t/m €2000.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €425 t/m €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Hempens is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen liggen tussen de €375 tot wel €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale tarieven bedragen tussen de €350 tot €1450 voor rolluiken bestellen in Hempens.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van woningen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €660 tot €1950.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Hempens: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten komen uit tussen de €350 en €850. In het stukje hieronder beoordelen we de meest interessante opties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, makkelijk te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt diverse modellen zoals elektrische, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, transparante, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €57,50 en €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hempens: zonder problemen zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met tarieven van €110 oplopend tot €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan een tarief van €52,5 tot €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Hempens: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. In het assortiment zitten aanzienlijk veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, hout, stof, aluminium, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met prijzen van €67,5 tot +/- €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals kunststof, pvc, aluminium, hout, stof. Handig voor imposante / grote ramen en bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij circa €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Van elegant tot robuust.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Hempens op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, valramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Hempens zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van allerlei factoren: het type product, materiaaltypes, de gewenste afmeting en de bediening. In de volgende tabel tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hempens in juli 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€830 – €2150
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€375 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €145
Lamellen150 x 100 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 breed€105 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Hempens. In de onderstaande tabel tonen wij een aanvulling op de beste verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, IKEA, Hubo, Hornbach en Formido, Kwantum, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Bece, Deponti, Husol, Roma, Toppoint, Novoferm & Swela, Sunway, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in regio van Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Hempens? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker check je ook installatiepartners en winkels in Snakkerburen, Swichum en Goutum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in praktisch alle kleuren, stoffen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hempens?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De huidige prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Screens €205 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een standaard rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €750). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), soort bediening, materiaaltypes, designs en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hempens?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Hempens. Dan komt er een gediplomeerde montagepartner die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de zonwering juist aanbrengen. Zo ben je zeker van goede zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met slinger of band is voldoende, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken of schermen beginnen bij €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9086

Plaats een reactie