Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Snakkerburen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Snakkerburen? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €65,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende modellen. Op dit portaal bieden we een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens geven we de huidige tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Snakkerburen (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-snakkerburen

Zonnescherm laten plaatsen in Snakkerburen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Snakkerburen door een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het scherm goed gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel experts die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk type product geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Snakkerburen en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De installateur monteert het knikarmscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer of de totale constructie correct is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Snakkerburen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Snakkerburen wordt met name toegepast om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele varianten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot €2750. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest handige modellen.

Investeren in terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Belangrijk: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven bedragen tussen de €900 t/m €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €400 t/m €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Snakkerburen is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen schommelen tussen de €325 – €1075.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De kosten bedragen tussen de €370 en €1400 voor rolluiken bestellen in Snakkerburen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Enorm lange levensduur.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van gebouwen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €600 en €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Snakkerburen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen komen uit tussen de €390 en €950. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest gekochte types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos te bevestigen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, transparante, dakraam, verduisterende, waterafstotende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €45,00 en €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Snakkerburen: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een luxe en brocante uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met een tarief van €115 tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met kosten van €52,5 oplopend tot €175.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Snakkerburen: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. In het assortiment zitten gigantisch veel modellen en materialen zoals o.a. bamboe, PVC, kunststof, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een tarief van €70 oplopend tot €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals hout, stof, kunststof, bamboe, pvc. Perfect voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties starten vanaf €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Snakkerburen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten starten bij om en nabij de €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Snakkerburen zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, voorzethor, rolhor, plissé hor, inzethor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse aspecten: het soort systeem, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In de tabel hierna delen we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Snakkerburen in juli 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2200
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€350 – €1425
Screens100 cm – 300 cm breed€255 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €170
Lamellen180 x 180 cm€60 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €240
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €310
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Snakkerburen. In het schema hierna bekijk je een toelichting op de meest bekende merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo, IKEA & Formido, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Husol, Deponti, Toppoint, Novoferm, Weinor, Bece en Schlappi, Copaco, Sunway, Lumenguard, Swela, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Snakkerburen? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema tonen wij bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker check je ook monteurs en bedrijven in St.-Jacobiparochie, Goutum en Lekkum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We beschrijven nu de meest handige zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in veel kleuren, stoffen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Snakkerburen?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijzen tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €220 per raampartij. Bij een terraszonwering betaal je om en nabij de €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een basis rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €800). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €115 op basis van 1 raam). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Snakkerburen?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Snakkerburen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale vakman die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het systeem volgens de documentatie ophangen. Met deze klusservice geniet je altijd van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9083

Plaats een reactie