Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Jirnsum vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Jirnsum? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €85,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast vind je de geschatte kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Jirnsum en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-jirnsum

Zonnescherm laten plaatsen in Jirnsum

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Jirnsum via een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het geheel juist aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakmannen in de gemeente. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, extra schaduw, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Jirnsum en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. Het installatiebedrijf plaatst het terrasscherm of de rolgordijnen op de gewenste manier. Check of alles juist is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Jirnsum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Jirnsum is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige artikelen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €225 en €2500. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest handige types.

Prijzen en voordelen van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Tip: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen komen uit tussen de €800 tot zo’n €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten komen uit tussen de €375 – €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Jirnsum is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven schommelen tussen de €200 tot €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €320 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Jirnsum.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €620 – €1625.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Jirnsum: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €380 en €975. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, moeiteloos te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende types zoals dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €52,50 – €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Jirnsum: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en unieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op kosten van €95 tot +/- €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan tarieven van €60 oplopend tot €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Jirnsum: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld bamboe, aluminium, stof, PVC, hout. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht prijzen van €75 tot zo’n €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals aluminium, pvc, kunststof, hout, stof. Toe te passen voor brede / grote ramen en passen perfect bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij circa €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Jirnsum op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, valramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij circa €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Jirnsum zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, inzethor, plissé hor, hordeur, voorzethor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij circa €70 en kunnen oplopen tot €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei opties: het type product, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In de tabel hierna bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Jirnsum in juli 2024.

Categorie zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€830 – €2150
Uitvalschermtot 5 meter breed€365 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€255 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1300
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €160
Lamellen250 x 250 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €200
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €350
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Jirnsum. In het schema hierna bieden wij een toelichting op de meest bekende merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA en Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Formido, Bol.com.
 • Andere merken: Novoferm, Deponti, Toppoint, Husol, Roma, Weinor en Schlappi, Sunway, Milano, Swela, Copaco, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Jirnsum? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna tref je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vind je ook fabrikanten en shops in Idaerd, Raerd en Reduzum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, designs en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Jirnsum?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijzen tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Zonnescreens €225 per raam / kozijn. In het geval van een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een basis rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €260 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €830). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €140 op basis van één kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het product, de afmetingen, de bedieningsopties, type materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Jirnsum?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Jirnsum. Er komt dan een deskundige monteur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur de zonwering op de goede manier bevestigen. Zo heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt prima, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9011

Plaats een reactie