Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering St.-Jacobiparochie vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in St.-Jacobiparochie? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast doorzoek je een kostenindicatie en een lijst met erkende zonwering specialisten in St.-Jacobiparochie en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je behoudt je privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-st-jacobiparochie

Zonnescherm laten plaatsen in St.-Jacobiparochie

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in St.-Jacobiparochie door een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie degelijk gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van experts die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest moderne oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit St.-Jacobiparochie en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De montage-specialist hangt het knikarmscherm of de shutters zoals gewenst. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in St.-Jacobiparochie

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering St.-Jacobiparochie is praktisch om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 tot zo’n €2650. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne systemen.

Het kopen van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Advies: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale prijzen bedragen tussen de €850 t/m €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten komen uit tussen de €400 tot zo’n €1250.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in St.-Jacobiparochie biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale prijzen variëren tussen de €200 tot wel €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte kosten bedragen tussen de €350 tot €1300 voor rolluiken bestellen in St.-Jacobiparochie.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Offerte voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan de sfeer van huizen. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven variëren tussen de €620 en €1925.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie St.-Jacobiparochie: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten liggen tussen de €300 en €875. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €60,00 en €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in St.-Jacobiparochie: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een prijskaartje van €105 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een prijs van €60 tot €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën St.-Jacobiparochie: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit gigantisch veel soorten en materialen zoals onder andere aluminium, kunststof, bamboe, stof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een tarief van €85 tot zo’n €270.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. pvc, stof, hout, aluminium, kunststof. Praktisch voor grote ramen en matchen goed met een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €60 en lopen op tot €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in St.-Jacobiparochie op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven beginnen bij zo’n €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in St.-Jacobiparochie zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, plissé hor, inzethor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten starten bij om en nabij de €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende keuzes: het type systeem, materiaalgebruik, de gewenste afmeting en de bediening. In de tabel hieronder vergelijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in St.-Jacobiparochie in juli 2024.

Zonwering typeGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€370 – €1350
Screens300 cm – 400 cm breed€285 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €175
Lamellen180 x 180 cm€60 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €320
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in St.-Jacobiparochie. In het volgende blokje delen we een toelichting op de meest bekende merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis & FonQ, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Check ook: Bece, Novoferm, Husol, Deponti, Toppoint, Roma & Copaco, Sunway, Lumenguard, Swela, Dickson, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in St.-Jacobiparochie? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema bespreken we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site kom je ook in contact met monteurs en showrooms in St.-Annaparochie, Lekkum en Vrouwenparochie.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in St.-Jacobiparochie?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige investeringen hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €550. Buitenscreens €225 per raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm betaal je ongeveer €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een normaal rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €840). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, prints en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in St.-Jacobiparochie?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in St.-Jacobiparochie. In dat geval komt in lokale montagepartner die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het product vakkundig ophangen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9076, 9079

Plaats een reactie