Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Loon op Zand vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Loon op Zand? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €75,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Vaak biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit bijzonder veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij check je de huidige tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Loon op Zand en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-loon-op-zand

Zonnescherm laten plaatsen in Loon op Zand

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Loon op Zand door een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het geheel op de juiste manier bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel leveranciers in de gemeente. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Loon op Zand en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De installateur hangt de screens of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Controleer of het product goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Loon op Zand

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Loon op Zand is heel erg handig om de warmte uit je huis te houden. Verder geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele modellen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei dessins en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 t/m €2800. In de keuzegids hieronder behandelen we de beste keuzes.

Uitleg over knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Disclaimer: het doek kan vies worden door regen. De onkosten liggen tussen de €850 – €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen komen uit tussen de €450 tot wel €1275.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Loon op Zand is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De prijsindicaties variëren tussen de €400 t/m €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale tarieven variëren tussen de €330 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Loon op Zand.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Genieten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten schommelen tussen de €710 en €1900.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Loon op Zand: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen schommelen tussen de €300 – €925. Bijgaand leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk zelf te plaatsen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen allerlei types zoals verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €55,00 en €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Loon op Zand: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen geven een exclusieve en brocante ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijskaartje van €95 tot wel €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie kosten van €57,5 tot +/- €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Loon op Zand: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten ontzettend veel vormen en materialen als o.a. hout, bamboe, stof, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie kosten van €75 tot zo’n €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van stof, bamboe, kunststof, pvc, aluminium. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten bij om en nabij de €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Loon op Zand op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten bij om en nabij de €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Loon op Zand zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen beginnen bij zo’n €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende onderdelen: het type product, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Loon op Zand in april 2024.

Zonwering systeemGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2000
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€365 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€275 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1350
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €160
Lamellen150 x 100 cm€65 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €270
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €340
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Loon op Zand. In het schema hierna tref je informatie over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis & Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Check ook: Toppoint, Weinor, Roma, Bece, Deponti, Husol & Sunway, Swela, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Loon op Zand

Goedkope zonwering kopen in Loon op Zand? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna tref je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal check je ook installatiepartners en verkopers in s-Hertogenbosch, Alphen-Chaam en Gilze en Rijen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Bekijk snel meer details over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, designs en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Loon op Zand?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De huidige onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Zonnescreens €255 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €795). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, motiefjes en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Loon op Zand?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Loon op Zand. Hierbij komt er een capabele professional die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman het zonnescherm op de goede manier vastzetten. Zo geniet je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5175Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie