Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Polsbroek vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Polsbroek? Zonwering is er voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €72,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Tevens biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je de wereld aan afzonderlijke combinaties. Op deze pagina geven we een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast check je de geschatte kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Polsbroek en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-polsbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Polsbroek

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Polsbroek via een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de juiste manier vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Polsbroek en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De vakman monteert de screens of de jaloezieën zoals besproken. Check of de totale constructie correct is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Polsbroek

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Polsbroek is zeer handig om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere producten zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende materialen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €500 – €2825. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest moderne types.

Koopgids terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Belangrijk: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €925 – €2275.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten komen uit tussen de €300 tot wel €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Polsbroek is de perfecte keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten schommelen tussen de €225 tot wel €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijsindicaties liggen tussen de €340 en €1450 voor rolluiken bestellen in Polsbroek.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Schrikt inbrekers af.

Handige markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van het pand. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven liggen zo tussen de €720 tot wel €1700.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Polsbroek: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen tussen de €310 – €900. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te monteren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals transparante, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische en een duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €60,00 – €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Polsbroek: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en unieke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met een kostenplaatje van €95 tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie onkosten van €52,5 tot €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Polsbroek: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals onder andere hout, bamboe, aluminium, PVC, stof. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een kostenplaatje van €85 tot zo’n €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals aluminium, hout, stof, bamboe, kunststof. Ideaal voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Polsbroek in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten vanaf €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Polsbroek zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij om en nabij de €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €800.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam, valraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse onderdelen: de productcategorie, de materiaalsoort, de maximale breedte en het soort bediening. In het schema hierna vergelijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Polsbroek in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2300
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€350 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1200
RolgordijnTot 300 cm breed€75 – €155
Lamellen250 x 150 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 breed€125 – €300
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Polsbroek. In de tabel hieronder delen we informatie over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, IKEA en FonQ, Kwantum, Formido, Bol.com, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Husol, Novoferm, Roma, Bece, Toppoint, Deponti en Copaco, Sunway, Swela, Milano, Lumenguard, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Lopik

Goedkope zonwering kopen in Polsbroek? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna bekijk je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vergelijk je ook installateurs en verkooppunten in Benschop, Snelrewaard en Lopikerkapel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, modellen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Polsbroek?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Buitenscreens €220 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €800). Voordelige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per raam / kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, type materiaal, kleuren en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Polsbroek?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Polsbroek. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele monteur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het systeem goed bevestigen. Met deze klusservice ben je zeker van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de normale handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens starten bij €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3415

Plaats een reactie