Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hedel vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Hedel? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is praktisch om zonnestralen te weren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze vind je een indicatie van de kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Hedel en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-hedel

Zonnescherm laten plaatsen in Hedel

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hedel door een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker alles op de goede manier opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakmannen in de gemeente. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Hedel en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf monteert het uitvalscherm of gordijnen zoals besproken. Check of de totale constructie correct is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Hedel

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hedel wordt gekocht door mensen om warmte in huis te voorkomen. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende designs en maten. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot wel €2525. In het volgende gedeelte bespreken we de meest gekozen modellen.

Het comfort van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Let op: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten schommelen tussen de €900 – €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 t/m €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Hedel is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €225 tot wel €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen liggen tussen de €300 en €1300 voor rolluiken bestellen in Hedel.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Enorm lange levensduur.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op het karakter van van het huis. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven schommelen tussen de €610 tot wel €1975.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Hedel: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten liggen zo tussen de €360 tot €975. Bijgaand beoordelen we de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, probleemloos te installeren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden diverse modellen zoals waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische en de duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €52,50 – €160.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hedel: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijzen van €115 tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan prijsindicaties van €47,5 tot wel €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Hedel: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit mega veel dessins en materialen zoals onder andere aluminium, stof, kunststof, PVC, bamboe. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een prijs van €85 tot +/- €250.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. pvc, kunststof, hout, bamboe, aluminium. Praktisch voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €70 en kunnen oplopen tot €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hedel voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten vanaf €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hedel geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, uitzetraam, valraam, draairaam, tuimelraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 hangen af van velerlei onderdelen: het artikel, het materiaal, de afmetingen en de bedieningsopties. Hierna bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hedel in april 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2125
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €160
Lamellen100 x 250 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €200
Plisségordijnen100 x 220 cm€110 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hedel. In de volgende tabel bespreken we informatie over de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo en Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Roma, Weinor, Deponti, Husol en Dickson, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Milano, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Maasdriel

Goedkope zonwering kopen in Hedel? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna verstrekken we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vergelijk je ook fabrikanten en shops in Delwijnen, Ammerzoden en Nederhemert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in diverse kleuren, designs en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hedel?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De actuele onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Buitenscreens €275 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €765). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €140 per raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het type / model, de maximale lengte, bediening, de materiaalsoort, designs en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hedel?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Hedel. In dat geval komt in deskundige professional die ieder raam inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het zonnescherm op de juiste manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5320, 5321

Plaats een reactie