Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heerewaarden vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Heerewaarden? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief om zonnestralen te weren. Tevens realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens delen we een indicatie van de kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Heerewaarden en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-heerewaarden

Zonnescherm laten plaatsen in Heerewaarden

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Heerewaarden door een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het geheel goed opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven uit de buurt. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het systeem. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Heerewaarden en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De installateur monteert de screens of de duettes op de afgesproken plekken. Check of alles juist is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Heerewaarden

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Heerewaarden wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende prints en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 en €2825. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest gekozen oplossingen.

Laten plaatsen van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Let op: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €850 tot zo’n €2150.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten variëren tussen de €400 tot zo’n €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Heerewaarden is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €250 en €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten liggen tussen de €350 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Heerewaarden.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van (bedrijfs)panden. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte tarieven komen uit tussen de €740 tot zo’n €1600.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Heerewaarden: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen bedragen tussen de €320 – €975. In het bijgaande stukje bespreken we de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, eenvoudig te bevestigen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals elektrische, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €52,50 en €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heerewaarden: zonder problemen zelf te monteren.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen geven een luxe en karakteristieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht prijzen van €110 tot €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €65 tot +/- €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Heerewaarden: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit mega veel soorten en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €80 tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, hout, aluminium, stof, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten starten vanaf €75 en lopen op tot €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Heerewaarden voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen. Disclaimer: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij zo’n €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Heerewaarden zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, lamellenhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze beschermt tegen ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen starten bij gemiddeld €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Te monteren op: uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken: het type model, het gewenste materiaal, de afmeting en de bedieningsopties. In het volgende schema verstrekken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Heerewaarden in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2300
Uitvalschermtot 5 meter breed€400 – €1425
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €155
Lamellen150 x 100 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €370
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Heerewaarden. In het volgende blokje vergelijk je een aanvulling op de beste verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, IKEA, Praxis, Hubo & Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Andere merken: Novoferm, Deponti, Husol, Toppoint, Roma, Weinor & Schlappi, Sunway, Dickson, Copaco, Swela, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Maasdriel

Goedkope zonwering kopen in Heerewaarden? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site check je ook montagepartners en shops in Hernen, Alphen en Bergharen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest praktische zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, modellen en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Heerewaarden?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €270 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering betaal je al snel €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €770). Alternatieve soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €120 per kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, motiefjes en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Heerewaarden?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Heerewaarden. In dat geval komt in gespecialiseerde monteur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het systeem fatsoenlijk bevestigen. Met deze klusservice ben je verzekerd van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is voldoende, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6624

Plaats een reactie