Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Alphen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Alphen? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is praktisch om je woning koel te houden. Daarbij realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben de wereld aan diverse systemen. Via deze website delen we een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens check je een kostenindicatie en een lijst met regionale zonwering specialisten in Alphen en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-alphen

Zonnescherm laten plaatsen in Alphen

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Alphen door een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het product juist gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Alphen en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De vakman plaatst het knikarmscherm of de duettes zoals overeengekomen. Loop na of alles juist is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Alphen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Alphen is ideaal om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei designs en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot €2675. In het stukje hierna behandelen we de meest moderne toepassingen.

Informatie over terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Tip: het schermdoek kan vies worden door regen. De prijsindicaties variëren tussen de €800 t/m €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties bedragen tussen de €450 – €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Alphen is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De totale investeringen liggen tussen de €275 – €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Handige rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De tarieven schommelen tussen de €300 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Alphen.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het kopen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van de woning. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale tarieven liggen tussen de €610 – €1800.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Alphen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten bedragen tussen de €340 – €925. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te bevestigen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in verschillende kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, waterafstotende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €45,00 tot €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Alphen: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een warme en unieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een tarief van €110 tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met prijzen van €47,5 tot wel €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Alphen: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit mega veel systemen en materialen als o.a. PVC, hout, aluminium, stof, kunststof. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met kosten van €77,5 tot wel €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, pvc, stof, aluminium, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen starten bij om en nabij de €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Alphen op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen starten bij om en nabij de €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Alphen geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, rolhor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten vanaf €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €625.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei zaken: het soort systeem, de materiaalkeuze, het formaat en de manier van bedienen. In het volgende schema verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Alphen in juni 2024.

Model zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€825 – €2175
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€375 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €170
Lamellen250 x 250 cm€55 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €370
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Alphen. In het volgende blokje delen we uitleg over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis en FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Bece, Weinor, Deponti, Toppoint, Roma, Novoferm en Schlappi, Swela, Copaco, Sunway, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van West Maas en Waal

Goedkope zonwering kopen in Alphen? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook fabrikanten en winkels in Bergharen, Maasbommel en Dreumel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de mooiste zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in verschillende kleuren, vormen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Alphen?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Zonnescreens €215 per raam / kozijn. In het geval van een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een instap-rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €770). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €120 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleur en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Alphen?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Alphen. Dan komt er een gediplomeerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de vakman het model goed vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van goede zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger is acceptabel, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6626

Plaats een reactie