Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint-Oedenrode vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Sint-Oedenrode? Zonwering is er voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Soms biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn immens veel afzonderlijke producten. Op dit portaal bieden we een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij check je gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Sint-Oedenrode en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-sint-oedenrode

Zonnescherm laten plaatsen in Sint-Oedenrode

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint-Oedenrode middels een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de juiste manier aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel vakspecialisten in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het gewenste model. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Sint-Oedenrode en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De montage-specialist plaatst het knikarmscherm of de duettes op de gewenste manier. Controleer of alles juist is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Sint-Oedenrode

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Sint-Oedenrode is ideaal om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse artikelen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 – €2900. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire systemen.

Ontdek het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Advies: het doek kan beschadigen bij harde wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €875 en €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Moderne eigentijdse look.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €375 – €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Sint-Oedenrode is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €250 en €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten komen uit tussen de €290 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Sint-Oedenrode.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan de authenticiteit van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijzen bedragen tussen de €660 tot wel €1675.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Sint-Oedenrode: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €360 en €800. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te monteren, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €50,00 – €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sint-Oedenrode: heel simpel zelf te monteren.
 • Te koop in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en huiselijke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een kostenplaatje van €95 tot wel €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met kosten van €52,5 tot wel €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Sint-Oedenrode: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Leveranciers bieden aanzienlijk veel systemen en materialen als onder andere hout, kunststof, PVC, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan prijzen van €70 tot +/- €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, hout, stof, kunststof, pvc. Toe te passen voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Sint-Oedenrode inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen, dakramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten vanaf €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Sint-Oedenrode zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hordeur, rolhor, inzethor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €72,5 en lopen op tot €550.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende aspecten: het soort product, het materiaal, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Sint-Oedenrode in juni 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2125
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1425
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €175
Lamellen250 x 150 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €220
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Sint-Oedenrode. In het volgende schema tonen wij informatie over de meest bekende merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis & Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Zie ook: Bece, Husol, Roma, Weinor, Deponti, Toppoint en Swela, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Meierijstad

Goedkope zonwering kopen in Sint-Oedenrode? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder tref je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal ontdek je ook leveranciers en shops in Heeswijk-Dinther, Knegsel en Vorstenbosch.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest ideale buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, dessins en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Sint-Oedenrode?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €650. Zonnescreens €265 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €795). Betaalbare soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Sint-Oedenrode?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Sint-Oedenrode. Dan komt er een gediplomeerde montagepartner die de raampartij opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het model degelijk ophangen. Op die manier profiteer je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5490, 5491, 5492

Plaats een reactie