Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Meierijstad vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Meierijstad? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is geschikt om zonnestralen te weren. Eveneens behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel verschillende producten. Via deze website check je een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast bekijk je gemiddelde kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Meierijstad en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-meierijstad

Zonnescherm laten plaatsen in Meierijstad

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Meierijstad middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles volgens de documentatie opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe experts die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het product. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Meierijstad en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De installateur levert het terrasscherm of de duettes zoals afgesproken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Meierijstad

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Meierijstad is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele artikelen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse dessins en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot zo’n €2775. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest verkochte systemen.

Het comfort van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Disclaimer: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen schommelen tussen de €925 tot wel €2225.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen liggen zo tussen de €400 tot €1275.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Meierijstad is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties schommelen tussen de €225 tot wel €1000.

 • Bedekt het hele raam.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijzen variëren tussen de €370 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Meierijstad.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €600 en €1850.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Meierijstad: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten variëren tussen de €380 – €950. In het bijgaande stukje lees je informatie over de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel te installeren, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze bieden allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €57,50 en €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Meierijstad: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een prijskaartje van €105 tot +/- €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een tarief van €60 tot €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Meierijstad: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden aanzienlijk veel kleuren en materialen als bijv. hout, PVC, stof, bamboe, kunststof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een prijs van €65 tot wel €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, pvc, aluminium, stof. Toe te passen voor grote ramen en sluiten goed aan op een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten bij gemiddeld €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Meierijstad inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven beginnen bij zo’n €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Meierijstad zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €77,5 en kunnen oplopen tot €600.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, vast raam, tuimelraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van velerlei aspecten: het type model, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsopties. In de tabel hierna bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Meierijstad in mei 2024.

Categorie zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€855 – €2175
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€385 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€250 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1425
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €145
Lamellen250 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €270
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Meierijstad. Hieronder vergelijk je informatie over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Karwei, Hubo en FonQ, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overweeg ook: Weinor, Deponti, Roma, Bece, Toppoint, Novoferm & Dickson, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Milano, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Meierijstad

Goedkope zonwering kopen in Meierijstad? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna vind je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met monteurs en shops in Veldhoven, Boekel en Gemert-Bakel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de beste zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk snel meer details over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, modellen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Meierijstad?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De huidige onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Screens €210 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je ongeveer €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een normaal rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €795). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het model, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, kleur en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Meierijstad?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Meierijstad. Dan komt er een lokale monteur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de producten volgens de documentatie aanbrengen. Met deze klusservice ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met stang of band is acceptabel, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie