Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beilen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Beilen? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Het is er al vanaf €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke systemen. Via onze site bieden we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook bekijk je gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Beilen en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-beilen

Zonnescherm laten plaatsen in Beilen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Beilen middels een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het systeem volgens de documentatie opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Beilen en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De professional monteert het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Check of de totale constructie correct is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Beilen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Beilen is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige modellen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €300 – €2800. In het volgende gedeelte behandelen we de meest geziene systemen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Advies: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €925 en €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven variëren tussen de €325 t/m €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Beilen komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties komen uit tussen de €350 t/m €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Bestellen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten bedragen tussen de €290 en €1350 voor rolluiken bestellen in Beilen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Enorm lange levensduur.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden de authenticiteit van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De tarieven liggen zo tussen de €670 tot wel €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een comfortabele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Beilen: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties liggen tussen de €390 tot €800. In het boxje hieronder bespreken we de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt diverse modellen zoals transparante, verduisterende, dakraam, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €57,50 – €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Beilen: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een warme en unieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan een kostenplaatje van €110 tot €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op tarieven van €57,5 tot €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Beilen: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel soorten en materialen zoals o.a. stof, bamboe, PVC, aluminium, hout. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met prijzen van €65 tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, hout, stof, bamboe, kunststof. Geschikt voor brede / grote ramen en matchen goed met een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij zo’n €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Beilen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen beginnen bij €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Beilen zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, rolhor, voorzethor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten beginnen bij €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse zaken: het soort model, type materiaal, de grootte van het systeem en de bediening. In de volgende tabel tonen wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Beilen in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2225
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1450
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €140
Lamellen200 x 200 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €220
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €350
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Beilen. Hieronder tref je informatie over de populairste merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo, Karwei en Leen Bakker, Bol.com, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Roma, Bece, Husol, Weinor, Deponti, Novoferm & Milano, Copaco, Sunway, Lumenguard, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Beilen? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel bespreken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal bekijk je ook montagepartners en bedrijven in Jonkersvaart, Hooghalen en De Wilp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, modellen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Beilen?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte kosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €275 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je om en nabij de €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een instap-rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €770). Betaalbare keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; type systeem, de gewenste afmeting, soort bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Beilen?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Beilen. Er komt dan een ervaren vakman die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het product goed monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger is op zich ok, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9410, 9411, 9412, 9413

Plaats een reactie