Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hooghalen vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Hooghalen? Zonwering is er voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Vaak win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende combinaties. Op dit portaal verstrekken we een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze doorzoek je een indicatie van de kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Hooghalen (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-hooghalen

Zonnescherm laten plaatsen in Hooghalen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hooghalen door een goede zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles goed vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de gemeente. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Hooghalen en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De vakman levert het knikarmscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Controleer of alles juist is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Hooghalen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hooghalen werkt het beste om de zon en warmte te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende toepassingen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 en €2550. In het stukje hierna lees je informatie over de beste modellen.

Effecten van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Belangrijk: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten liggen tussen de €900 en €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten komen uit tussen de €325 tot €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Hooghalen is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten schommelen tussen de €325 tot zo’n €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het kopen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties variëren tussen de €340 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Hooghalen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van woningen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven schommelen tussen de €650 tot zo’n €1625.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Hooghalen: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen komen uit tussen de €380 tot €900. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, simpel te installeren, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei soorten zoals verduisterende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €65,00 en €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hooghalen: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een knusse en landelijke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een kostenplaatje van €95 tot zo’n €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan onkosten van €47,5 tot zo’n €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hooghalen: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel systemen en materialen als o.a. bamboe, kunststof, hout, stof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een tarief van €67,5 tot +/- €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. hout, kunststof, bamboe, aluminium, pvc. Handig voor brede / grote ramen en matchen goed met een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hooghalen op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €480 en lopen op tot €940.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hooghalen zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit model weert ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten beginnen bij zo’n €72,5 en kunnen oplopen tot €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei opties: het type model, het gewenste materiaal, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hooghalen in mei 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€810 – €2275
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€350 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €170
Lamellen100 x 50 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €270
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hooghalen. In het volgende blokje tonen wij een overzicht met de meest gekozen merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, IKEA, Karwei en Formido, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Deponti, Roma, Toppoint, Bece, Husol, Novoferm en Milano, Dickson, Swela, Schlappi, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in regio van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Hooghalen? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder tonen wij adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze site check je ook fabrikanten en verkopers in De Wilp, Hijken en Loon.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest ideale zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, dessins en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Hooghalen?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De verwachte prijzen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €725. Screens €240 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een basis rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €790). Alternatieve opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale investeringen hangen af van: het type / model, de maximale breedte, bediening, materiaalgebruik, kleur en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Hooghalen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Hooghalen. In die situaties komt een ervaren vakman die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het systeem volgens de documentatie monteren. Met deze klusservice geniet je van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met een handslinger is voldoende, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9414

Plaats een reactie