Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bovensmilde vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Bovensmilde? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is er al vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Meestal creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit gigantisch veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal check je een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze verstrekken we gemiddelde kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Bovensmilde en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-bovensmilde

Zonnescherm laten plaatsen in Bovensmilde

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bovensmilde middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het scherm juist gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Bovensmilde en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De specialist plaatst het knikarmscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Controleer of het product goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Bovensmilde

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Bovensmilde is heel erg handig om warmte in huis tegen te gaan. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende opties zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in velerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 – €2725. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende toepassingen.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Tip: dit model kan vies worden door regen. De verwachte tarieven variëren tussen de €800 tot zo’n €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale prijzen bedragen tussen de €475 tot zo’n €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Bovensmilde is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen bedragen tussen de €400 t/m €1000.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het gemak van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De totale investeringen komen uit tussen de €300 en €1325 voor rolluiken bestellen in Bovensmilde.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Effecten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van het gebouw. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen liggen zo tussen de €710 tot zo’n €1675.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Bovensmilde: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €360 en €800. In deze koopgids beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, transparante, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €47,50 en €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bovensmilde: zonder problemen zelf te monteren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en landelijke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een tarief van €115 tot +/- €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie prijzen van €55 tot zo’n €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Bovensmilde: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen als stof, bamboe, kunststof, PVC, aluminium. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht prijsindicaties van €82,5 tot €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals pvc, kunststof, hout, stof, bamboe. Praktisch voor imposante / grote ramen en bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij €70 en lopen op tot €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Bovensmilde inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij zo’n €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bovensmilde zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, rolhor, voorzethor, inzethor, hordeur, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij zo’n €80 en kunnen oplopen tot €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, draairaam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar diverse onderdelen: het artikel, materiaalgebruik, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bovensmilde in mei 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€840 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1350
Screens100 cm – 400 cm breed€265 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€280 – €1225
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €175
Lamellen180 x 180 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €240
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Bovensmilde. Hierna vergelijk je een overzicht met de populairste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hubo, IKEA, Hornbach en FonQ, Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker.
 • Zie ook: Novoferm, Husol, Toppoint, Deponti, Roma, Weinor en Milano, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Copaco, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Bovensmilde? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje bieden wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vergelijk je ook monteurs en showrooms in Spier, Smilde en Wijster.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Rolgordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, designs en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Bovensmilde?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De normale investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Zonnescreens €240 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €805). Alternatieve producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €115 per raampartij). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, het soort materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Bovensmilde?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Bovensmilde. In die situaties komt een capabele montagepartner die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het zonnescherm degelijk ophangen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met stang of band is acceptabel, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9420, 9421, 9422

Plaats een reactie