Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Smilde vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Smilde? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Daarbij behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan ontzettend veel diverse toepassingen. Op dit platform check je een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens vind je een kostenindicatie en een lijst met regionale zonwering specialisten in Smilde en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-smilde

Zonnescherm laten plaatsen in Smilde

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Smilde middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het scherm juist aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe vakmannen in de gemeente. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Smilde en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De specialist levert het knikarmscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Test of alles juist is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Smilde

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Smilde is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere opties zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren en groottes. De kosten variëren tussen de €425 – €2500. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische modellen.

Investeren in knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Disclaimer: het doek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen liggen tussen de €875 – €2275.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten variëren tussen de €475 tot zo’n €1225.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Smilde is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen komen uit tussen de €400 tot €1100.

 • De cassette is klein en compact.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijsindicaties bedragen tussen de €300 – €1200 voor rolluiken bestellen in Smilde.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Investeren in markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van het gebouw. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €640 t/m €1900.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Smilde: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten liggen zo tussen de €370 – €975. Bijgaand delen we veel info over de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos te monteren, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €52,50 tot €150.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Smilde: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en karaktervolle ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met prijsindicaties van €100 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op onkosten van €60 oplopend tot €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Smilde: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten gigantisch veel modellen en materialen zoals aluminium, hout, PVC, stof, kunststof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een prijs van €72,5 tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, hout, pvc, aluminium. Praktisch voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Smilde op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij zo’n €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Smilde zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit type weert ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Te monteren op: tuimelraam, valraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere onderdelen: het soort systeem, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. Hieronder bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Smilde in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€860 – €2325
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1475
Screenstot 400 cm breed€270 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1425
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €150
Lamellen250 x 150 cm€70 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€105 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Smilde. Hieronder bieden wij uitleg over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis en Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Weinor, Deponti, Novoferm, Roma, Husol, Bece & Copaco, Lumenguard, Milano, Dickson, Sunway, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Smilde? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna bespreken we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook montagepartners en shops in Wijster, Appelscha en Drijber.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest bestelde zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Plissegordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, designs en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Smilde?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De normale investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €600. Zonnescreens €245 op basis van één kozijn. In het geval van een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €765). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raampartij). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Smilde?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Smilde. Dan komt er een gediplomeerde montagepartner die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het systeem op de goede manier monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met stang of band werkt in de basis mooi, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (met een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9422

Plaats een reactie