Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wijster vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Wijster? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €62,50. Goede buitenzonwering als een markies is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan verschillende producten. Op dit portaal kan je aan de slag met een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop delen we de huidige tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Wijster en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-wijster

Zonnescherm laten plaatsen in Wijster

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wijster via een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van jouw installatie. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Wijster en regio. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De specialist levert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Toets of alles juist is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Wijster

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Wijster wordt met name toegepast om de zon en warmte te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige producten zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel designs en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 – €2825. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende modellen.

Tips voor terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Disclaimer: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen liggen tussen de €875 tot wel €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten liggen zo tussen de €450 tot wel €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Zeer windbestendig.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Wijster komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven variëren tussen de €325 t/m €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €330 – €1225 voor rolluiken bestellen in Wijster.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Details over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het huis. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven bedragen tussen de €680 en €1650.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Wijster: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen schommelen tussen de €300 – €925. Bijgaand leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, probleemloos te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende types zoals waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €50,00 en €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wijster: voor iedereen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een luxueuze en rustieke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een tarief van €95 tot +/- €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met prijzen van €60 tot zo’n €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Wijster: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel vormen en materialen als o.a. aluminium, hout, PVC, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een kostenplaatje van €70 tot +/- €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals kunststof, hout, aluminium, bamboe, pvc. Perfect voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Wijster op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, valramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten bij om en nabij de €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Wijster zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: inzethor, voorzethor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij gemiddeld €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €700.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse factoren: het artikel, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wijster in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€835 – €2225
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1425
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€315 – €1200
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €145
Lamellen150 x 100 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €270
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Wijster. In het schema hierna delen we een aanvulling op de meest gekozen merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Karwei, Hubo en Bol.com, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Ook interessant: Toppoint, Roma, Weinor, Deponti, Bece, Husol en Sunway, Milano, Swela, Schlappi, Dickson, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Wijster? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje tonen wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vergelijk je ook leveranciers en showrooms in Hijken, Drijber en Oranje.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We geven nu een toelichting op de beste zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in verschillende kleuren, designs en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Wijster?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De normale onkosten tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €280 op basis van 1 raam. In het geval van een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €700). Een instap-rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €780). Alternatieve binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 per raampartij). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het model, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, de materiaaltypes, prints en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Wijster?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Wijster. Hierbij komt een gespecialiseerde vakman die ieder kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de producten vakkundig ophangen. Zo profiteer je van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met slinger werkt in de basis mooi, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9418

Plaats een reactie