Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Drijber vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Drijber? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €82,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Daarnaast win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je gigantisch veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast verstrekken we de geschatte kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Drijber en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-drijber

Zonnescherm laten plaatsen in Drijber

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Drijber via een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat alles volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakspecialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Drijber en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De specialist plaatst het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Drijber

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Drijber is het meest doeltreffend om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele modellen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 tot zo’n €2925. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest handige oplossingen.

De pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven in de tuin. Disclaimer: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte tarieven schommelen tussen de €900 – €2250.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €400 tot €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Drijber is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De normale prijzen schommelen tussen de €375 t/m €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale tarieven liggen tussen de €350 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Drijber.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen liggen tussen de €640 tot zo’n €1975.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Drijber: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €360 – €875. Bijgaand leggen we alles uit over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig aan te brengen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, dakraam en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €45,00 en €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Drijber: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en unieke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie prijzen van €90 tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een prijskaartje van €47,5 tot zo’n €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Drijber: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel soorten en materialen zoals bijv. hout, PVC, bamboe, kunststof, stof. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijs van €80 oplopend tot €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van stof, kunststof, aluminium, hout, pvc. Ideaal voor brede / grote ramen en bij een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Drijber voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten bij gemiddeld €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Drijber zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, hordeur, voorzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij zo’n €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende opties: het type product, materiaaltypes, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Drijber in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€845 – €2000
Uitvalschermtot 5 meter breed€370 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1075
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €150
Lamellen150 x 100 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €230
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €350
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Drijber. In de volgende tabel bespreken we informatie over de meest bekende merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo & Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Weinor, Toppoint, Bece, Deponti, Novoferm en Copaco, Lumenguard, Dickson, Sunway, Milano, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Drijber? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna delen we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vergelijk je ook leveranciers en verkooppunten in Oranje, Bovensmilde en Spier.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, stoffen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Drijber?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De huidige investeringen tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €650. Buitenscreens €235 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1075. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €825). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleuren en prints en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Drijber?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Drijber. In die situaties komt een capabele installateur die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur de zonwering op de juiste manier monteren. Zo geniet je altijd van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is op zich ok, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9419

Plaats een reactie