Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oranje vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Oranje? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €50,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende soorten. Op dit platform check je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook bekijk je gemiddelde tarieven en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Oranje en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-oranje

Zonnescherm laten plaatsen in Oranje

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oranje door een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het systeem goed opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Oranje en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De installateur installeert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Oranje

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oranje is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige opties zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende dessins en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 t/m €2900. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest verkochte systemen.

Effecten van knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Tip: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De tarieven schommelen tussen de €850 tot €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten liggen zo tussen de €425 tot €1300.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Oranje is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten liggen tussen de €350 tot wel €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €360 en €1300 voor rolluiken bestellen in Oranje.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Advies over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van huizen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen variëren tussen de €630 tot zo’n €1600.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Oranje: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 – €850. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, probleemloos te monteren, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in tientallen prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €52,50 – €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oranje: zonder problemen zelf te monteren.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen geven een warme en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een tarief van €115 oplopend tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €57,5 tot +/- €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Oranje: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. In het assortiment zitten oneindig veel dessins en materialen zoals bijv. stof, aluminium, PVC, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op prijsindicaties van €67,5 tot €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals bamboe, aluminium, stof, hout, pvc. Perfect voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten vanaf €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oranje vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, valramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De kosten starten bij gemiddeld €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Oranje geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei thema’s: het soort model, het materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema vind je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oranje in mei 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€375 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €950
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1400
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €165
Lamellen180 x 180 cm€50 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €260
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Oranje. In het volgende schema tref je uitleg over de meest bekende merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Karwei, Praxis & Formido, Wehkamp, Kwantum, Bol.com, FonQ.
 • Zie ook: Weinor, Deponti, Roma, Toppoint, Novoferm, Husol & Sunway, Milano, Copaco, Dickson, Lumenguard, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Oranje? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel bekijk je bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagebedrijven en showrooms in Beilen, Spier en Hooghalen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, stoffen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Oranje?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Buitenscreens €225 op basis van 1 raam. In het geval van een terraszonwering betaal je ongeveer €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een basis rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €790). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €140 per raam / kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het product, de afmetingen, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, prints en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Oranje?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Oranje. Dan komt er een deskundige professional die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het systeem juist aanbrengen. Met deze klusservice profiteer je van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met opwindmechanisme werkt prima, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9416

Plaats een reactie