Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hijken vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Hijken? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is geschikt om zonnestralen te weren. In veel situaties geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel afzonderlijke toepassingen. Via onze site doorzoek je een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien check je een indicatie van de kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Hijken en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-hijken

Zonnescherm laten plaatsen in Hijken

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hijken door een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de juiste manier aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je heel eenvoudig vakmannen uit de buurt. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk model je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hijken en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De professional installeert het uitvalscherm of gordijnen op de gewenste manier. Toets of alles juist is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Hijken

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Hijken werkt erg goed om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere modellen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 – €2700. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte toepassingen.

Investeren in knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Tip: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven komen uit tussen de €875 tot wel €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 en €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Hijken is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten liggen tussen de €250 tot zo’n €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €340 en €1400 voor rolluiken bestellen in Hijken.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van woonhuizen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen liggen zo tussen de €660 tot zo’n €1650.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hijken: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen zo tussen de €320 en €975. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, transparante en speciale duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €52,50 – €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hijken: voor iedereen zelf te installeren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een luxe en unieke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan kosten van €105 tot +/- €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht tarieven van €47,5 tot €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hijken: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit mega veel soorten en materialen zoals kunststof, hout, stof, aluminium, PVC. Via de houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan een tarief van €85 tot +/- €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals aluminium, bamboe, kunststof, hout, pvc. Handig voor lange / grote ramen en passen perfect bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen beginnen bij zo’n €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hijken met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties beginnen bij €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Hijken bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij zo’n €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draairaam, tuimelraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via allerlei aspecten: het artikel, materiaaltypes, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hijken in juli 2024.

Zonwering typeGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€805 – €2025
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1250
Screens200 cm – 400 cm breed€285 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1350
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €140
Lamellen250 x 150 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€125 – €310
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Hijken. In het schema hierna verstrekken we een overzicht met de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo, IKEA & Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Toppoint, Bece, Novoferm, Deponti, Roma, Husol en Sunway, Dickson, Copaco, Schlappi, Milano, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Hijken? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel vind je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagepartners en showrooms in Loon, Oranje en Beilen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest handige zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie hangt af van de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een groot aantal kleuren, vormen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hijken?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige onkosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €625. Screens €225 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm betaal je al snel €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €800). Overige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het product, het formaat, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Hijken?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Hijken. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde montagepartner die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het model juist ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is op zich ok, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (via een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9415

Plaats een reactie