Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoogersmilde vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Hoogersmilde? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De tarieven starten bij zo’n €55,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt erg goed om je woning koel te houden. Mogelijk geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben geweldig veel afzonderlijke toepassingen. Via deze website bieden we een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij bekijk je een indicatie van de kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Hoogersmilde (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-hoogersmilde

Zonnescherm laten plaatsen in Hoogersmilde

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoogersmilde middels een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het scherm juist vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je snel leveranciers in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hoogersmilde en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals afgesproken. Loop na of alles juist is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Hoogersmilde

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hoogersmilde is de meest efficiënte manier om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige systemen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei designs en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 tot €2850. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest praktische modellen.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten liggen zo tussen de €850 tot wel €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Moderne eigentijdse look.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen schommelen tussen de €375 t/m €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Zeer windbestendig.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Hoogersmilde is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €200 t/m €1050.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De totale investeringen bedragen tussen de €260 en €1325 voor rolluiken bestellen in Hoogersmilde.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De tarieven variëren tussen de €610 tot wel €1925.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hoogersmilde: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten komen uit tussen de €310 tot €975. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, eenvoudig te plaatsen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €60,00 – €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoogersmilde: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en authentieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijskaartje van €105 tot zo’n €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met onkosten van €52,5 tot +/- €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Hoogersmilde: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden diverse soorten en materialen zoals onder andere hout, kunststof, aluminium, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan tarieven van €82,5 tot zo’n €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals stof, kunststof, hout, aluminium, bamboe. Perfect voor grote ramen en passen perfect bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij €60 en kunnen oplopen tot €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hoogersmilde direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten beginnen bij €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hoogersmilde zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, plissé hor, inzethor, voorzethor, hordeur, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van verschillende factoren: het type model, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hoogersmilde in juli 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€800 – €2350
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1575
Screenstot 400 cm breed€255 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €150
Lamellen200 x 250 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €200
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €330
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hoogersmilde. In het overzicht hierna bieden wij details over de meest gekozen merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach en Wehkamp, Formido, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Roma, Toppoint, Novoferm, Husol en Milano, Lumenguard, Swela, Dickson, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts in regio van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Hoogersmilde? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder vergelijk je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker ontdek je ook fabrikanten en showrooms in Bovensmilde, Westerbork en Smilde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van het type raam, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in diverse kleuren, vormen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Hoogersmilde?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Zonnescreens €260 op basis van één kozijn. In het geval van een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een standaard rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €770). Budget binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €100 per raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, prints en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Hoogersmilde?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Hoogersmilde. Hierbij komt er een ervaren expert die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de monteur de zonwering degelijk vastzetten. Met deze klusservice geniet je van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met stang of band is voldoende, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9423

Plaats een reactie