Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zwiggelte vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Zwiggelte? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €50,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit tientallen diverse systemen. Op deze pagina bieden we een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens bieden we een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Zwiggelte en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Genieten van extra privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-zwiggelte

Zonnescherm laten plaatsen in Zwiggelte

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Zwiggelte door een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker alles fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel leveranciers in de gemeente. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Zwiggelte en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De montage-specialist hangt het zonneschermen of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Zwiggelte

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Zwiggelte wordt met name toegepast om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei materialen en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 t/m €2525. In de koopgids hierna beoordelen we de beste modellen.

De pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Let op: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €825 en €2150.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen komen uit tussen de €300 – €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Zwiggelte is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties liggen tussen de €300 tot zo’n €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De totale investeringen liggen zo tussen de €280 t/m €1225 voor rolluiken bestellen in Zwiggelte.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen liggen tussen de €630 – €1950.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Zwiggelte: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties liggen tussen de €370 tot €925. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden allerlei soorten zoals transparante, elektrische, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €62,50 – €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zwiggelte: voor iedereen zelf te monteren.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijs van €115 tot +/- €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie een kostenplaatje van €47,5 tot €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Zwiggelte: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten diverse kleuren en materialen zoals bijv. stof, hout, kunststof, PVC, aluminium. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op prijsindicaties van €72,5 oplopend tot €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van pvc, kunststof, aluminium, hout, stof. Ideaal voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Zwiggelte op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij zo’n €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €850.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Zwiggelte bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij circa €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd via velerlei factoren: de productcategorie, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In de tabel hierna vind je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zwiggelte in april 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€820 – €2025
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€360 – €1525
Screens3 – 4 meter breed€270 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €150
Lamellen180 x 180 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €270
Plisségordijnen120 cm breed€115 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Zwiggelte. In de tabel hieronder vergelijk je uitleg over de populairste merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo & Formido, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Leen Bakker.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Roma, Bece, Toppoint, Husol en Milano, Dickson, Lumenguard, Copaco, Sunway, Swela.

Zonwering experts in regio van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Zwiggelte? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder bieden wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vind je ook leveranciers en verkooppunten in Hoogersmilde, Eursinge en Westerbork.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die rijmt met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de beste zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Zwiggelte?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte kosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €290 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een normaal rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €830). Overige keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, de materiaalsoort, kleuren en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Zwiggelte?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Zwiggelte. In dat geval komt in ervaren professional die de raampartij bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner het systeem op de goede manier vastzetten. Zo geniet je altijd van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9433

Plaats een reactie