Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zevenbergen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Zevenbergen? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn tientallen verschillende combinaties. Via onze site delen we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien geven we een indicatie van de kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Zevenbergen en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-zevenbergen

Zonnescherm laten plaatsen in Zevenbergen

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zevenbergen door een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het geheel fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van specialisten in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Zevenbergen en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De installateur levert het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Zevenbergen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zevenbergen wordt met name toegepast om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in allerlei vormen en maten. De kosten variëren tussen de €225 tot wel €2525. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest gekozen modellen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Noemenswaardig: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven variëren tussen de €450 t/m €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Zevenbergen is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De prijzen variëren tussen de €300 – €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen liggen zo tussen de €340 – €1275 voor rolluiken bestellen in Zevenbergen.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €650 t/m €1950.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een heerlijke temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Zevenbergen: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten schommelen tussen de €310 en €875. In het stukje hieronder beoordelen we de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos te monteren, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende types zoals verduisterende, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen schommelen tussen de €65,00 tot €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zevenbergen: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met prijzen van €115 tot €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijs van €47,5 tot wel €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Zevenbergen: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit oneindig veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, hout, PVC, kunststof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een prijs van €65 tot €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals aluminium, kunststof, stof, pvc, bamboe. Handig voor brede / grote ramen en bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten bij om en nabij de €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Zevenbergen inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen starten bij om en nabij de €430 en kunnen oplopen tot €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zevenbergen zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, inzethor, hordeur, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij circa €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, valraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere thema’s: het type product, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zevenbergen in mei 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2000
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1275
Screens1 – 3 meter breed€260 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€330 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €145
Lamellen200 x 200 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €380
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zevenbergen. Hieronder bespreken we een aanvulling op de meest gekozen merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA en Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overige merken: Husol, Deponti, Weinor, Bece, Toppoint, Novoferm & Copaco, Lumenguard, Swela, Sunway, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in regio van Moerdijk

Goedkope zonwering kopen in Zevenbergen? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder vergelijk je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Kruisland, Zevenbergschen Hoek en Standdaarbuiten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de raamgrootte, de ligging van je huis, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, stoffen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Zevenbergen?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De normale onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €245 op basis van 1 raam. Bij een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een normaal rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €835). Voordelige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €145 per raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, de materiaaltypes, designs en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Zevenbergen?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Zevenbergen. In dat geval komt in capabele professional die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur het zonnescherm op de juiste manier installeren. Zo geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is voldoende, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4760, 4761, 4762

Plaats een reactie