Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dieren vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Dieren? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €85,00. Goede buitenzonwering als een markies is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn enorm veel verschillende soorten. Op dit platform vind je een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bieden we gemiddelde kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Dieren en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-dieren

Zonnescherm laten plaatsen in Dieren

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Dieren middels een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker de installatie fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel experts in de gemeente. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Dieren en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf levert het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals gewenst. Test of het product goed is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Dieren

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Dieren is het meest doeltreffend om je woning wat te verkoelen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende modellen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende dessins en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 en €2575. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest handige systemen.

Handige terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Advies: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten liggen tussen de €825 tot €2250.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven variëren tussen de €325 en €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Dieren is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven liggen tussen de €275 en €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte tarieven variëren tussen de €290 en €1400 voor rolluiken bestellen in Dieren.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan de sfeer van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen komen uit tussen de €610 tot zo’n €1725.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Dieren: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen tussen de €300 – €900. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals lichtdoorlatende, dakraam, transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €47,50 tot €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dieren: heel simpel zelf te installeren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een luxueuze en brocante uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan tarieven van €100 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op kosten van €55 tot +/- €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Dieren: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit diverse dessins en materialen als bijvoorbeeld hout, stof, PVC, kunststof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht prijsindicaties van €82,5 oplopend tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. aluminium, hout, kunststof, bamboe, stof. Perfect voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten bij gemiddeld €55 en lopen op tot €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Dieren professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Dieren zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij circa €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal factoren: het soort systeem, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Dieren in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2000
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1325
Screenstot 400 cm breed€280 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1375
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €165
Lamellen100 x 250 cm€80 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €260
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €320
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Dieren. Hieronder bespreken we informatie over de meest gekozen merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, IKEA, Praxis, Karwei & FonQ, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Andere merken: Weinor, Novoferm, Husol, Roma, Toppoint, Bece en Schlappi, Swela, Dickson, Lumenguard, Milano, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Rheden

Goedkope zonwering kopen in Dieren? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder delen we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en verkopers in Groessen, Ellecom en Loo Gld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest verkochte buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in velerlei kleuren, vormen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Dieren?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte investeringen vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €725. Zonnescreens €270 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm betaal je om en nabij de €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een standaard rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €830). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; het type / model, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, kleur en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Dieren?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Dieren. Dan komt er een lokale installateur die de raampartij opmeet aan huis. Hierna zal de installateur de producten goed ophangen. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met een handslinger is voldoende, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6950, 6951, 6952, 6953

Plaats een reactie