Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering IJzendoorn vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in IJzendoorn? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is ideaal tegen hevige zon. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit enorm veel afzonderlijke combinaties. Op dit platform bieden we een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens vind je gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in IJzendoorn en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-ijzendoorn

Zonnescherm laten plaatsen in IJzendoorn

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in IJzendoorn via een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat alles goed gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel leveranciers in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit IJzendoorn en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de specialisten. De specialist monteert het terrasscherm of de duettes zoals overeengekomen. Ga altijd na of alles juist is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Offerte op maat van raambekleders in IJzendoorn

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering IJzendoorn is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende systemen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende designs en formaten. De kosten variëren tussen de €275 – €2800. In het stukje hierna bespreken we de meest bekende toepassingen.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Disclaimer: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen variëren tussen de €900 – €2025.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten variëren tussen de €350 en €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in IJzendoorn biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De kosten liggen tussen de €375 tot zo’n €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het kopen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €370 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in IJzendoorn.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan het karakter van van woonhuizen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De tarieven liggen zo tussen de €650 t/m €1725.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie IJzendoorn: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €300 – €975. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de veelbesproken types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, snel en simpel te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €45,00 – €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in IJzendoorn: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Assortiment in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen geven een exclusieve en rustieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op onkosten van €90 oplopend tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met een prijskaartje van €50 tot zo’n €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën IJzendoorn: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Je kunt kiezen uit diverse dessins en materialen als bijv. hout, kunststof, stof, aluminium, PVC. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een prijs van €77,5 tot zo’n €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals kunststof, pvc, hout, aluminium, stof. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij €80 en kunnen oplopen tot €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in IJzendoorn professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten bij gemiddeld €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in IJzendoorn zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, hordeur, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, vast raam, valraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van velerlei zaken: het soort model, het gewenste materiaal, de maximale breedte en het soort bediening. In het volgende schema bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in IJzendoorn in mei 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€825 – €2125
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1625
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €155
Lamellen180 x 180 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €200
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €300
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in IJzendoorn. In het schema hieronder verstrekken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, IKEA, Hornbach & Leen Bakker, Formido, FonQ, Kwantum, Bol.com.
 • Bekijk ook: Husol, Toppoint, Bece, Weinor, Roma, Novoferm & Sunway, Copaco, Schlappi, Swela, Milano, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Neder-Betuwe

Goedkope zonwering kopen in IJzendoorn? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna delen we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website ontdek je ook monteurs en verkooppunten in Kesteren, Echteld en Opheusden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest praktische zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras of Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Rolluiken.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in oneindig veel kleuren, vormen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in IJzendoorn?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €650. Zonnescreens €265 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €800). Budget opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €120 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het product, het formaat, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in IJzendoorn?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in IJzendoorn. Er komt dan een deskundige vakman die ieder raam inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het product vakkundig ophangen. Op die manier ben je zeker van effectieve zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is op zich ok, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens starten bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4053

Plaats een reactie