Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kesteren vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Kesteren? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en kan je al kopen vanaf €50,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest effectief om je woning koel te houden. Mogelijk behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je de wereld aan diverse oplossing. Op dit portaal geven we een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens vind je een kostenindicatie en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Kesteren en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-kesteren

Zonnescherm laten plaatsen in Kesteren

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Kesteren via een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste manier opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je gemakkelijk bedrijven uit de buurt. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Kesteren en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De installateur levert het knikarmscherm of de shutters op de afgesproken plekken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Kesteren

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Kesteren wordt met name toegepast om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere toepassingen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in diverse prints en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 t/m €2950. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire toepassingen.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Tip: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen komen uit tussen de €850 tot zo’n €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen bedragen tussen de €375 en €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Kesteren is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €200 tot wel €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale tarieven liggen tussen de €340 tot €1450 voor rolluiken bestellen in Kesteren.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen komen uit tussen de €670 t/m €1625.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Kesteren: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €380 tot €825. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te monteren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in veel kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan diverse modellen zoals kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €65,00 en €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kesteren: heel simpel zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en brocante ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een tarief van €90 oplopend tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht prijzen van €60 tot €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Kesteren: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld stof, aluminium, PVC, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie een prijskaartje van €80 tot €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van bamboe, pvc, aluminium, stof, hout. Toe te passen voor imposante / grote ramen en bij een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten starten vanaf €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Kesteren op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij zo’n €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Kesteren zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, rolhor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij €67,5 en kunnen oplopen tot €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere thema’s: het type product, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. Hieronder bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kesteren in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1275
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €145
Lamellen200 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Kesteren. In de volgende tabel tref je een toelichting op de populairste merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Praxis, Hornbach en Wehkamp, Formido, Bol.com, FonQ, Leen Bakker.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Husol, Toppoint, Bece, Novoferm en Milano, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Neder-Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Kesteren? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna verstrekken we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook fabrikanten en bedrijven in Ingen, Opheusden en Ommeren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, motiefjes en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Kesteren?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige tarieven vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €725. Screens €285 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een normaal rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €835). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €100 per kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, designs en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Kesteren?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Kesteren. Er komt dan een gespecialiseerde installateur die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het product op de goede manier monteren. Dankzij deze service ben je zeker van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4040, 4041

Plaats een reactie