Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stoutenburg Noord vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Stoutenburg Noord? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €60,00. Goede buitenzonwering als een markies is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast bieden we gemiddelde tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Stoutenburg Noord en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-stoutenburg-noord

Zonnescherm laten plaatsen in Stoutenburg Noord

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Stoutenburg Noord via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het geheel volgens de documentatie opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je snel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de shutters. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Stoutenburg Noord en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. Het installatiebedrijf plaatst het knikarmscherm of gordijnen zoals gewenst. Check of het netjes is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Stoutenburg Noord

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Stoutenburg Noord is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere opties zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei dessins en maten. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot zo’n €2550. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest verkochte types.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven schommelen tussen de €875 tot zo’n €2050.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen komen uit tussen de €375 tot wel €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Stoutenburg Noord biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven variëren tussen de €200 tot €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale prijzen bedragen tussen de €290 en €1400 voor rolluiken bestellen in Stoutenburg Noord.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Advies over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van luxe huizen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van het pand. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €670 tot wel €1900.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Stoutenburg Noord: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen bedragen tussen de €330 en €800. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, eenvoudig op te hangen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in talloze kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende types zoals elektrische, kiepkantelraam, dakraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €60,00 tot €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stoutenburg Noord: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en rustieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een tarief van €95 tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een prijs van €47,5 tot €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Stoutenburg Noord: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten mega veel kleuren en materialen als o.a. kunststof, hout, stof, aluminium, bamboe. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een tarief van €82,5 tot wel €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van kunststof, stof, bamboe, pvc, hout. Toe te passen voor grote ramen en passen perfect bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij zo’n €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Stoutenburg Noord in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Stoutenburg Noord zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €77,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse factoren: het soort systeem, het soort materiaal, de afmeting en afwerking plus bediening. In het volgende schema bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Stoutenburg Noord in april 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€840 – €2200
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€285 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1400
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €155
Lamellen200 x 180 cm€60 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €230
Plisségordijnen100 breed€115 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Stoutenburg Noord. In het volgende schema vergelijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Praxis, Karwei & Formido, Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Novoferm, Roma, Husol, Deponti, Weinor, Toppoint & Milano, Schlappi, Lumenguard, Swela, Dickson, Copaco.

Zonwering experts in regio van Amersfoort

Goedkope zonwering kopen in Stoutenburg Noord? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder verstrekken we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal bekijk je ook installatiepartners en winkels in Hoogland, Hierden en Hooglanderveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, modellen en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Stoutenburg Noord?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De verwachte tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €260 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €790). Betaalbare keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de afmetingen, de keuzes in bediening, type materiaal, prints en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Stoutenburg Noord?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Stoutenburg Noord. In dat geval komt in gespecialiseerde installateur die de raampartij inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het model op de juiste wijze installeren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken en screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3836

Plaats een reactie